Fem utenlandske statsborgere bøtelagt etter karantenebrudd

Sørvest politidistrikt har den siste tiden gitt bøter på 20.000 kroner til fem utenlandske statsborgere for brudd på karantenebestemmelsene.

Politidistriktet skriver i en pressemelding at de oppdaget det første tilfellet i Stavanger i forrige uke, da de oppsøkte et leilighetshotell i byen.

Politiet hadde informasjon om at en russisk kvinne i 30-årene oppholdt seg der, etter å ha kommet til Norge på falske premisser. Kvinnen sa at hun hadde kommet til Oslo 23. oktober, men overholdt karantenebestemmelsene før hun reiste videre til Stavanger.

– Etterforskningen viste at kvinnen hadde oppholdt seg på ulike adresser i Oslo, Kristiansand og Stavanger i løpet av karanteneperioden. Hun hadde også i dette tidsrommet vært i fysisk kontakt med flere personer, sier påtaleansvarlig Kjetil G. Solhaug.

Kvinnen har vedtatt et forelegg på 20.000 kroner og er også utvist fra Norge.

Mann bøtelagt og bortvist i Haugesund

En ung mann er bøtelagt og bortvist i Haugesund. Han kom fra Storbritannia torsdag 5. november, og politiet kom i kontakt med han i forbindelse med et narkotikalovbrudd.

Mannen har ikke overholdt karanteneplikten, og har oppholdt seg hos flere ulike personer siden han kom til Norge.

Vedkommende har fått et forelegg på 20 000 kroner for brudd på karantenebestemmelsene, og har vedtatt forelegget,

Arbeidere brøt karantenen på Stord

Tre utenlandske arbeidere ble observert av politiet på vei ut fra en drosje utenfor en brakkerigg på Stord tirsdag kveld. Dette er brakker der utenlandske arbeidere fra leverandørbedrifter tilbringer karantenetiden før de skal starte på jobb.

Arbeiderne skal være i karantene i 10 dager før de kan forlate leiren.

Etterforskningen viste at disse tre personene hadde brutt karantenebestemmelsene, og har nå fått hvert sitt forelegg på 20 000 kroner. Samtlige har vedtatt forelegget.