FORBUD: President Donald Trump har sørget for å forby appen TikTok etter å ha anklaget tjenesten for å bruke data til overvåking.
FORBUD: President Donald Trump har sørget for å forby appen TikTok etter å ha anklaget tjenesten for å bruke data til overvåking. Foto: Florence Lo

Nå blir den verdensberømte appen ulovlig i USA

Fra torsdag av skal det bli forbudt å laste ned appen TikTok i USA. Den kinesiske meldingsappen WeChat blir også blokkert.

Oppdatering: TikTok-forbudet er satt på vent.

USA utsetter håndhevelsen av et forbud mot den populære video-appen TikTok, som skulle trådt i kraft torsdag.

Videodelingstjenesten Tiktok har blitt lastet ned 175 millioner ganger i USA og over 1 milliard ganger over hele verden.

Forbudet kommer etter at USAs president Donald Trump anklaget tjenestene, og Kina, for å stjele data fra brukerne og bruke dem til overvåking.

Det er det kinesiske selskapet ByteDance som eier nettverket.

Har skapt store stjerner

Flere store stjerner har blitt til gjennom appen, som lar brukerne redigere og dele videosnutter med følgerne sine.

En av dem er 16 år gamle Charli D'Amelio, som med over 95,7 millioner følgere er den mest fulgte personen på hele plattformen.

VERDENSKJENT: Charli D'Amelio (t.v) har blitt verdensberømt gjennom appen TIkTok. Her med søsteren Dixie D'Amelio.
VERDENSKJENT: Charli D'Amelio (t.v) har blitt verdensberømt gjennom appen TIkTok. Her med søsteren Dixie D'Amelio. Foto: AFP

Hun har blitt kalt for «Regjerende dronning av TikTok» av New York Times, og har blitt en av USAs mest populære tenåringer på kort tid.

Flere andre av TikToks største stjerner holder også til i USA, inkludert en rekke artister og Hollywood-kjendiser.

– Vil motvirke Kinas innsamling av data

I tillegg til TikTok har Trump ønsket å forby en rekke andre kinesiske apper.

ANKLAGER KINA: Trump har anklaget Kina for å overvåke amerikanere gjennom flere apper.
ANKLAGER KINA: Trump har anklaget Kina for å overvåke amerikanere gjennom flere apper. Foto: AP

Ordren skal motvirke «Kinas ondsinnede innsamling av amerikaneres personlige data», ifølge USAs handelsminister Wilbur Ross.

– Det kinesiske kommunistpartiet har demonstrert at de har midlene og motivene for å bruke disse appene til å true den nasjonale sikkerheten, utenrikspolitikken og økonomien til USA, sa Ross i en uttalelse i september.

Ifølge Reuters kunne ordren bli opphevet av president Donald Trump før den trådte i kraft hvis TikTok-eier ByteDance fikk i land en avtale om hvordan de skulle operere i USA.

Relatert