Van de Beek-volley reddet Nederland

Ole Gunnar Solskjærs store sommersignering får ikke tillit i Manchester United. Onsdag scoret han igjen mot solid motstand for det nederlandske landslaget.

Se video av scoringen i vinduet øverst!

Nederland-Spania 1-1

Donny van de Beek venter på sitt store gjennombrudd i Premier League etter sommerens gigantovergang fra Ajax til Manchester United.

Midtbanespilleren spiller i beste fall andrefiolin i Ole Gunnar Solskjærs mannskap, til tross for at laget som helhet heller ikke har fått det ordentlig til å spille i sesonginnledningen.

På landslaget smiler derimot livet til 23-åringen, som scoret sitt første A-landslagsmål i karrieren i Nations League-oppgjøret mot Italia forrige måned.

Onsdag slo han til igjen, og nok en gang var motstanderen av den solide sorten.

I Frank de Boers Oranje-lag er van de Beek nemlig i ferd med å etablere seg som en av nøkkelspillerne, og i treningskampen mot Spania i Amsterdam viste han nok en gang hva som bor i de verdifulle fotballbeina.

TV 2-kommentator: – Han skulle få opp selvtilliten

Like etter pause fikk nemlig et overlegg fra Owen Wijndal på venstresiden sprette en gang etter tellefeil i det spanske forsvaret - der blant annet Tottenhams Sergio Reguilon var involvert - og landet deretter perfekt på Manchester United-spillerens solide høyrefot.

Volleyen til van de Beek var av det eminente slaget, og føk i nettet til 1-1 bak en utspilt Unai Simon i Spania-buret. Dermed kom midtbaneprofilen nok en gang med et tydelig svar til sin manager på klubbnivå.

– Det er en veldig god avslutning. Han har lurt seg inn i feltet, som han ofte gjør. Det er en god følelse for Donny van de Beek. Han skulle få opp selvtilliten. Det var beskjeden fra manageren, sa TV 2s kommentator Simen Stamsø-Møller.

Scoringen var også nok til å redde uavgjort i den prestisjetunge privatlandskampen som også var en reprise på VM-finalen i 2010.

B-preget Spania - Ramos fikk kun sluttminuttene

Tidligere i oppgjøret hadde Sergio Canales sendt Spania i ledelsen, og flere scoringer ble det heller ikke i Amsterdam i en kamp der flere store profiler også ble hvilt. Sergio Ramos spilte for eksempel bare de siste fem minuttene, mens David de Gea og Sergio Busquets ble sittende på benken hele kampen for Spania.

Manchester Citys Nathan Aké forlot banen allerede i åpningsminuttene med det som så ut som en hamstringskade. Les mer om det i vårt direktesenter - der du også finner andre sportsnyheter - her.

PS! Uavgjortresultatet betyr at Frank de Boer ble den første treneren i Nederlands fotballhistorie som ikke har klart å vinne noen av sine fire første kamper som landslagssjef.