Vålerengas Ousmane Camara ble utsatt for rasisme etter kampen mot Sandefjord.
Vålerengas Ousmane Camara ble utsatt for rasisme etter kampen mot Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen

Kom med rasistiske ytringer - har fått bot på 25.000 kroner

En mann i 40-årene har fått et forelegg på 25.000 kroner etter at han kom med rasistiske ytringer rettet mot en fotballspiller under en kamp.

Det skriver Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

Kampen var mellom Sandefjord og Vålerenga 18. oktober i år. Vålerengas Ousmane Camara fikk rasistiske tilrop mot seg etter kampen.

Politidistriktet har gikk mannen et forelegg på 25.000, subsidiært fengsel i 50 dager som følge av ytringen mot en fotballspiller.

Mannen har fått forelegget etter straffelovens § 185 for å ha fremsatt en diskriminerende eller hatefull ytring.

Mannen fungerte som frivillig vakt under fotballkampen. Vedkommende har erkjent hendelsen og vil bli utestengt fra klubbens arena for alltid.

Politiet skriver at mannen vil få tid til å vurdere om forelegget vil bli vedtatt eller ikke.

– Om de kan lære hate, kan de lære å elske

Camara la senere på kvelden etter hendelsen ut et bilde på Instagram som viste det norske flagget med følgende kommentar:

– Ingen hater andre mennesker på grunn av hudfarge, bakgrunn eller religion når de blir født. Mennesker må lære å hate, og om de kan lære å hate, kan de lære å elske. Kjærlighet kommer mer naturlig til hjertet enn det motsatte, skriver han – et kjent sitat fra Nelson Mandela.

Han bruker også emneknaggen #stopprasisme.

Kulturminister Abid Raja (V) sa dette til TV 2 da saken ble kjent:

– Det er totalt uakseptabelt. Jeg synes det er veldig bra og resolutt at de har valgt å utestenge vedkommende fra arenaen. Det er en veldig streng reaksjon, men å rope apekatt og lage slike lyder er totalt uakseptabelt i Norge.

Relatert