Debuterer som programleder sammen med mamma

Evelina Moholt (21) og mamma Katrine (47) skal lede TV 2-program sammen.

Selv om årets Skal vi danse-sesong går mot slutten kommer vi tradisjon tro til å se mer av Katrine Moholt på TV-skjermen før året er omme.

Som så mange år tidligere skal 47-åringen lede førjulsprogrammet Håp i ei gryte. Moholt er ikke i tvil om hvorfor hun gladelig stiller som programleder for konseptet år etter år.

– Dette programmet er så viktig. Det setter fokus på det fantastiske arbeidet som Frelsesarmeen gjør for de som har det vanskelig. De har så mange tilbud og tiltak som mange ikke vet om, som faktisk betyr liv eller død for de som er der, forteller hun til TV 2.

Ny makker

Håp i ei gryte er et musikkprogram laget i samarbeid med Frelsesarmeen. Kjente og kjære artister gjester studio i Frelsesarmeens ærverdige lokaler på Grünerløkka i Oslo.

– Det er så fint at vi kan hjelpe til å støtte dette arbeidet. I tillegg samles vi til glede, håp og ettertanke med Norges flotteste artister, og med julestemning som hovedformål, er dette noe av det varmeste og hyggeligste jeg får være med på.

I år får Katrine ny programledermakker, nemlig datteren Evelina, som debuterer som programleder for anledningen.

– Det skal bli veldig spennende! Også blir det jo ekstra fint å få være programleder i et så viktig og koselig program. Jeg elsker jul, så dette er midt i blinken, sier 21-åringen.

Evelina har lenge vært sikker på at hun ønsker en karriere innen underholdningsbransjen, men har til nå satset mest på musikk og teater.

KLARE FOR SAMARBEID: Mor og datter Moholt gleder seg til å lede Håp i ei gryte sammen.
KLARE FOR SAMARBEID: Mor og datter Moholt gleder seg til å lede Håp i ei gryte sammen. Foto: Privat

Føler seg hjemme

 • Marcus og Martinus og søsteren Emma
 • Ulrikke Brandstorp
 • Atle Pettersen
 • Didrik Solli Tangen
 • Hanne Krogh med datteren Amalie
 • Åge Sten Nilsen med sin datter Oda
 • Stjernekampvinner Knut Martius Djupvik
 • Alejandro Fuentes
 • Sandra Lyng
 • Keiino
 • Familien Gryting
 • vinneren av MGPjr Hennika
 • Mimi Tamba
 • Anna Lisa Kumoji
 • Rein Aleksander
 • Herborg Kråkevik
 • Trygve Skaug

21-åringen har tilbrakt mang en stund i Håp i ei gryte-kulissene tidligere år, og hun føler seg derfor hjemme der allerede. Hun kan røpe at duoen er godt i gang med forberedelsene.

– Jeg er så fornøyd med alle artistene og låtene som skal være med i programmet. Jeg har gått rundt og hatt julestemning i flere uker jeg nå, så nå ser jeg skikkelig fram til innspilling!, sier hun.

Ideen om å gjøre dem til programledermakkere oppsto etter at Håp i ei gryte-produsenten så mor og datter sammen på Beat for beat på NRK i vår. Selv om de ved flere anledninger har opptrådt og sunget sammen, har tanken om å være programledermakkere aldri slått dem.

– Det er alltid utrolig stas å gjøre ting med Evelina, hun er så full av liv, og er veldig morsom å henge med, men dette hadde vi ikke sett for oss – så vi ble overrasket og glade da vi ble spurt om å gjøre dette sammen, sier Katrine.

Elsker jul

Hele familien Moholt er over gjennomsnittet glad i jul, og ifølge Evelina er mamma Katrine den største entusiasten av dem alle.

– Og da følger det så klart med mange tradisjoner. Julepynten er blant annet oppe i hus lenge før 1. desember, og da mener jeg ikke bare de røde gardinene, men da er alt framme, begynner Evelina.

– Alt fra julestjerner, til engler, nisser og julekrybber. Vi har enorme mengder med julepynt, blant annet en stor, tre meter høy, oppblåsbar, lysende nisse, som står utpå tunet vårt og lyser opp for hele bygda.

I tillegg til pynten må de også gjennomføre maraton med julefilmer, vandre rundt i julepysjen dagen lang, grøt med mandel på lille juleaften, og spille Prøysen og Dolly Parton på repeat.

– Viktigere enn noen gang

Selv om programmets budskap og funksjon har vært viktig i alle år, mener Katrine det er spesielt nødvendig i år. Den nye hverdagen med koronapandemiens herjinger tett på, fører til at mange flere enn før føler seg alene.

– Det er viktigere enn noen gang. Om man er sammen med familien eller sitter alene, så kan vi være alene sammen i Håp i ei gryte. Her skal vi ta vare på hverandre, og synge julen inn på tross av alt det vonde og skremmende som skjer rundt oss, sier hun.

I år går programmet av stabelen uten publikum, men Katrine lover at stemningen skal være på topp likevel.

– Vi kjører helt uten publikum i år, men med liveband, og med vår fantastiske kapellmester Thor-Erik Fjellvang på flygel, så lover jeg at vi skal ha nære, gode samtaler og nydelige julelåter som skal sette stemningen når folk der hjemme pynter, henger opp stjerner, vasker og pakker inn gaver, forsikrer Katrine.

Håp i ei gryte kommer på TV 2 i desember.

Relatert