KJEKKAS: Et VM-innhopp gjorde at Rúrik Gíslason (32) ble gjenkjent over hele verden.
KJEKKAS: Et VM-innhopp gjorde at Rúrik Gíslason (32) ble gjenkjent over hele verden. Foto: Jonathan Nackstrand

Sexsymbolet legger fotballskoene på hylla for å bli filmstjerne

Islandsk VM-fenomen går nye veier.

Da Rúrik Gíslason fikk de siste 27 minuttene av Islands første VM-kamp mot Argentina for to år siden, var det mange som sperret opp øynene.

Hjemme i stua var det mange som likte fyren som rullet over skjermen.

På kort tid mer enn tidoblet Gíslason antall følgereInstagram. Han gikk på banen med omkring 30.000 følgere på Instagram, og få uker etterpå hadde han over én million.

– Jeg synes det er veldig vanskelig å snakke om det uten å høres ut som en drittsekk. Jeg ser alltid på meg selv som en dårlig fyr når jeg snakker om dette, har Gíslason tidligere uttalt.

Fotballspilleren fikk mange rare forespørsler. Han fikk blant annet spørsmål om han ville donere sæden sin.

Gislasons kontrakt med tyske Sandhausen i 2. Bundesliga gikk ut 1. juli i år. Siden har han vært uten klubb. Ifølge islandske fotbolti.net , gjengitt av Bold , bekrefter han at han ikke er på jakt etter en ny arbeidsgiver innenfor fotballen. Nå vil midtbanespilleren gå nye veier innenfor film og TV.

– Det er noen spennende prosjekter framover som jeg har bestemt meg for å si ja til. Det er et TV-show i Tyskland, og jeg har besluttet å prøve å bli med i en islandsk film, sier Gislason.

Gislason har spilt 53 landskamper for Island og scoret tre mål. Som tenåring dro han til Anderlecht før han havnet i Charlton i England. Siden har midtbanemannen vært innom Viborg, Odense, FC København, Nürnberg og Sandhausen i sin karriere.

(©NTB/TV 2)