Flyktet fra lockdown-Oslo: – Vi stenger ikke ute Oslo-borgere

Grunnet den sosiale nedstengelsen i Oslo, har innbyggerne flyktet til treningssentre i nabokommunene. Tirsdag kveld var det lange køer utenfor Sats på Bekkestua i Bærum.

Ved midnatt natt til tirsdag trådde den sosiale nedstengelsen i kraft i Oslo kommune. Både restauranter, barer og kulturliv har valgt å stenge, etter at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) innførte skjenkestopp i byen.

Også treningssentrene ble tvunget til å stenge dørene.

Det har ført til at Oslo-innbyggerne har flyktet til andre sentre i nabokommuner.

På Sats-studioet på Bekkestua i Bærum hopet seg opp lange køer med ivrige treningsentusiaster fra Oslo tirsdag kveld. Det skriver Budstikka (saken er bak betalingsmur).

Har du bilder? Ring oss på 02255 eller send oss en mail på tips@tv2.no

50 minutter kø på det verste

Flere av nabokommunene rundt Oslo valgte å følge den sosiale nedstengelsen. Bærum og Asker derimot har valgt å holde åpent.

Det er Bærums-guttene Benjamin Borch Senius (16) og Fredrik Jahr Pedersen (16) glade for. De trener på Sats-senteret på Bekkestua omtrent hver dag. Borch Senius forteller at det pleier å være rimelig fullt på senteret.

– I det siste har det vært kø utenfor her så og si hver dag, sier han.

– Det har vært opp mot 50 minutter i kø på det verste. Vanligvis pleier det være omtrent 20 minutter, forteller Jahr Pedersen.

INGEN ALTERNATIV: For Benjamin Borch Senius og Fredrik Jahr Pedersen er det ikke noe annet treningsalternativ, enn å være på studio.
INGEN ALTERNATIV: For Benjamin Borch Senius og Fredrik Jahr Pedersen er det ikke noe annet treningsalternativ, enn å være på studio. Foto: Goran Jorganovich/TV 2

At Oslo-borgere trekker til treningssentre utenfor byen, har Borch Senius forståelse hvor.

– Jeg skjønner dem godt. Jeg er veldig fornøyd med at det ikke stengte her, det synes jeg er veldig positivt. Men for min del er det irriterende å måtte stå i kø, noe jeg normalt sett ikke trenger å gjøre, sier han.

Større trykk enn normalt

Regionsjef for sentrene i Asker og Bærum, Niklas Ursin, forteller til TV 2 at det har vært mer trykk på Bekkestua-senteret tirsdag enn normalt.

– Vi har hatt litt mer kø i dag enn tidligere, men vi har hatt køer tidligere også. Det bunner mer på at vi har en begrenset kapasitet for at vi følger smittevernveilederen hvor medlemmer skal ha to meters avstand. Vi ønsker at man skal føle seg trygg her, sier han.

Til tross for køer, sier Ursin at det har gått bra.

– Vi har gode rutiner på sentrene og følger smittevernveilederen og nye regler som kommunene har satt.

Han sier det er trygt å trene hos Sats.

– Vi har hatt flere millioner på besøk totalt sett, siden vi åpnet opp igjen i midten av juni. Vi har ikke fått påvist smitte fra medlem til medlem på våre sentre. Mye av grunnen til det er smittevernveilederen, sier han.

TRYGT: Regionssjef ved Sats-sentrene i Asker og Bærum sier det er trygt å trene på sentrene deres.
TRYGT: Regionssjef ved Sats-sentrene i Asker og Bærum sier det er trygt å trene på sentrene deres. Foto: Goran Jorganovich/TV 2

Stenger ikke ute Oslo-borgere

At Oslo-borgere strømmer til Bærum er imidlertid ikke uvanlig.

– Våre medlemmer kommer vanligvis stort sett fra Oslo og Bærum. Derfor kommer det ikke noe mer enn vanlig. Vi har regionalt medlemskap som de fleste bruker, sier han, men legger til én ting:

– Vi oppfordrer til å høre på lokale myndigheter. Men vi kommer ikke til å stenge ute medlemmer som kommer fra Oslo.

I en tekstmelding til TV 2 sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad følgende:

– Vi håper folk tenker nøye over hva som er hensikten med de tiltakene som nå gjelder i hele Norge – nemlig å unngå unødvendige reiser og begrense hvor mange personer man har kontakt med.

Selv om Ursin understreker at de ikke vil stenge ute de som kommer fra Oslo, kommer han med én oppfordring til treningssultne folk.

– Folkehelsen er veldig viktig, så selv om treningssenter stenger, går det an å trene uansett. Tren hjemme, bruke online trenings, eller tren ute, forslår han.

Relatert