TESTET POSITIVT I NORGE: Munas Dabbur er smittet med Covid-19. Foto: Daniel Roland
TESTET POSITIVT I NORGE: Munas Dabbur er smittet med Covid-19. Foto: Daniel Roland

Positiv test på israelsk landslagsspiller før Norge-kamp

Israel-spissen Munas Dabbur har avlagt positiv covid-19-test og er satt i karantene sammen med tre andre spillere. Israel og Norge møtes til fotballandskamp onsdag.

Det var Dabburs klubb Hoffenheim som meldte om den positive testen på Twitter.

Ifølge klubben ble testen utført mandag mens angriperen var på landslagsoppdrag. Overfor TV 2 bekrefter kommunikasjon og samfunnskontakt i Norges Fotballforbund, Gro Tvedt Anderssen, at det var på vei til Norge at spilleren testet positivt.

- Spilleren ble testet før han reiste og ved ankomst til Norge. Da ble det påvist positiv test, forteller Tvedt Anderssen.

Ifølge henne ble den smittede spilleren umiddelbart satt i isolasjon og karantene sammen med tre spillere han har vært nærkontakt med.

I utgangspunktet trodde man at fire israelske spillere ville miste onsdagens kamp.

- To av spillerne dette gjaldt, har allerede hatt Covid-19. Smittevernoverlegen mener da at disse to ikke trenger å gå i karantene, og kan derfor spille onsdagens kamp, forklarer Tvedt Anderssen onsdag ettermiddag.

Tirsdag kveld holdt det israelske landslaget en pressekonferanse, hvor landslagstrener Willibald Ruttensteiner kommenterte smitten i laget.

– To nøkkelspillere på laget er ute, en med korona og en i isolasjon, så situasjonen er vanskelig. Men spillernes helse er det viktigste. Vi må bare prøve å gjøre det beste av situasjonen, sa Ruttensteiner.

Kampen spilles

Norges Fotballforbund tirsdag formiddag spent på hvilke konsekvenser smitten ville få for onsdagens landskamp, men ifølge Tvedt Anderssen har man fått klarsignal til å spille kampen.

- Kommuneoverlegen har meddelt NFF at kampen kan gå som planlagt i henhold til UEFA-protokollen, sier Gro Tvedt Andersssen.

Smittevernoverlege Tore Steen, som har behandlet saken, har ikke besvart TV 2s henvendelser tirsdag.

- Jeg vil presisere at vi har fulgt den strenge UEFA-protokollen. I tråd med den er spilleren satt i isolasjon, sier Gro Tvedt Anderssen.

Flere, blant andre Terje Markussen, daglig leder i Norges beste håndballklubb, Kristiansand Vipers, og byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, har tatt til orde for å avlyse kampen.

– Det er rovdrift på spillerne, smittevernfaglig uforsvarlig og utsetter folk for unødvendig fare ved å spille mer eller mindre viktige landskamper. Det virker pussig at spillere sendes kloden rundt, og her i byen er vi midt i en sosial nedstenging. Jeg synes det er uforståelig, sier Johansen til VG.

Flere smittetilfeller

Det er rutine at idrettslag som kommer til Norge fra utlandet testes ved innreise.

Den danske landslagsspilleren Robert Skov testet også positivt på koronaviruset mandag kveld. Han er også Hoffenheims eiendom og kan ikke spille Danmarks kamp mot Sverige onsdag.

Hoffenheim er også klubben til norske Håvard Nordtveit. Vestlendingen var ubenyttet reserve for Hoffenheim i Bundesliga sist helg. Han er ikke en del av Norges tropp denne gangen.

Norge og Israel møtes til TV 2-sendt kamp på Ullevaal stadion onsdag.

Relatert