Premier League gir Chelsea-stjernen hodepine

Chelseas Thago Silva (36) merker at han er kommet til en ny liga.

Øverst ser du Silva score sitt første mål for Chelsea

Midtstopperen kom fra PSG og fransk Ligue 1 før denne sesongen. Silva har brakt ro og rutine til et lekk Chelsea-forsvar. Til tider har han sett ut som skjæra på tunet, mens det har kokt rundt ham i kampene.

Lørdag scoret han sitt første mål for blåtrøyene og kunne reise på landslagssamling med Brasil med et smil om munnen etter 4-1-seier over Sheffield United.

Nå har han møtt pressen og snakket om erfaringene han har gjort seg etter sine første uker i Premier League. Og de har vært smertefulle for 36-åringen, som også har erfaring fra italiensk Serie A.

– Etter mine to siste kamper i ligaen hadde jeg hodepine på grunn av de utallige hodeduellene og høye tempoet i spillet, sa Silva på en pressekonferanse natt til tirsdag.

– Det er veldig forskjellig fra de to andre ligaene jeg har spilt i. Jeg har lært fra det, og jeg prøver å bruke det til å veilede de yngre spillerne. Dette er min første gang i Premier League, men jeg håper å fortsette å gjøre det bra og få kontrakten fornyet, sa brasilianeren, som har planer om å spille på toppnivå for landslag og klubb i hvert fall til neste VM.

36 år gamle Silva har fått spesialbehandling av manager Frank Lampard på grunn av alderen sin. Han er blitt hvilt i noen kamper for sikre at kamp- og reisebelastningen ikke fører til skader.

Er bekymret

Managerne for storklubbene i England har blåst nytt liv i debatten om fem innbyttere for bedre å hindre skader i et tett kampprogram og med belastningen koronapandemien gir. Innbytterpraksisen var i bruk i sommerens kamper, men ble nedstemt av et flertall av de andre klubbene for denne sesongen.

Silva deler bekymringene til storklubbene:

– Vi har sett ferske studier som sier at det er større risiko for å bli skadet om man spiller hver tredje eller fjerde dag. Det er bekymringsfullt. Man mister også spillere på grunn av Covid-19. Vi er ikke maskiner.

Relatert