Politiaksjon i Kristiansand avsluttet

KRISTIANSAND/OSLO (TV 2): Tre personer er pågrepet og siktet etter politiaksjonen i Kristiansand. Beredskapstroppen og politihelikopter har bistått i oppdraget.

Saken oppdateres.

Tips oss!

Send til tips@tv2.no

Tre personer er pågrepet og siktet etter at en mann skal ha blitt tatt inn i en bil mot sin vilje i Kristiansand. Etter en omfattende aksjon opplyser politiet at han er uskadd.

Tirsdag kveld opplyser politiet i en pressemelding at de fikk kontroll på personene de lette etter på en adresse i Kristiansand.

«Politiet har gjennomført operative tiltak på ulike steder i Kristiansand kommune. Rundt klokken 16.34 hadde politiet kontroll på situasjonen.

– Grunnen til at vi ba om bistand av nasjonale bistandsressurser fra Oslo var at vi ønsket å ha relevante ressurser tilgjengelig dersom det var behov.

Tre personer er pågrepet i saken og har per nå status som siktet», skriver de i pressemeldingen.

Vil ikke kommentere

To av dem som ble pågrepet, ble pågrepet på Grim utenfor Kristiansand.

I forbindelse med aksjonen har politiet i Agder fått bistand fra Delta, beredskapstroppen. I aksjonen har også et politihelikopter blitt brukt.

Aksjonen skal ha vært et narkotikarelatert oppgjør, får TV 2 opplyst.

Politiet ønsker ikke å kommentere opplysningene TV 2 har.

— Vi forholder oss til den pressemeldingen som er sendt ut, utover det har vi ingen kommentar, verken avkreftende eller bekreftende, sier operasjonsleder Lars Hyberg.

Det er for TV 2 ukjent om noen har blitt skadd. Ifølge NRK skal ingen være skadd.

I bolighus

Ifølge Fædrelandsvennen aksjonerte Delta-gruppen ved et bolighus i Vennesla uten å pågripe noen personer rundt klokken 16.30.

Avisen skriver at bevæpnet politi lyste med lykter rundt huset, samtidig som at politihelikopteret hang over huset.

Agderpolitiet skriver i en Twitter-melding klokken 16.17 at det ikke har vært noen spesiell dramatikk i forbindelse med hendelsen.

I en pressemelding Agder-politiet sendte ut klokken 14.26, opplyser operasjonsleder Vidar Arnesen at de ikke kan kommentere politiaksjonen nærmere av hensyn til oppdraget, men at det ikke er grunn til å anta at en tredjeperson kan utgjøre en fare for andre.

«Politiet i Agder har fått bistand fra nasjonale bistandsressurser i forbindelse med et pågående oppdrag», skriver de i pressemeldingen.