86 ÅR: Den svenske skuespilleren Sven Wollter ble 86 år gammel, og døde etter å ha vært syk med korona.
86 ÅR: Den svenske skuespilleren Sven Wollter ble 86 år gammel, og døde etter å ha vært syk med korona. Foto: Bjrn Larsson Rosvall/TT

Svensk skuespiller døde av covid-19

Tirsdag ettermiddag døde den svenske skuespilleren Sven Wollter 86 år gammel etter å ha blitt smittet med korona.

Den folkekjære skuespilleren og forfatteren ble 86 år gammel.

Han ble smittet av koronaviruset etter et besøk hos sønnen i Stockholm i slutten av oktober, opplyser svenske Aftonbladet.

Tirsdag ettermiddag gikk skuespilleren bort til covid-19, omgitt av familien på Sunderby sykehus i Luleå.

Det er datteren Stina Wollter som bekrefter dødsfallet på Instagram til et bilde av faren. Der skriver hun:

— Det er med grenseløs sorg Sven Wollters familie herved meddeler at han i dag, 10. november, fløy rett inn i lyset søm følge av covid og en velbrukt kropp med lunger med kols og emfysem, som ikke orket å holde ut den siste prøvelsen. Han fikk en avslutning uten smerte, omgitt av alle sine nærmeste. Vår dypeste takk til personalet som brydde seg om ham på IVA i Luleå».

Wollter har spilt i en rekke filmer of fjernsynsserier siden 1976. Han har blant annet medvirket i «Van Veeteren»-filmene, Solsidan fra 2017 og Netflix-serien Quicksand.

I tillegg spiller Wollter hovedrollen i dramakomedien «Dag för dag» som skal ha premiere neste år. Den handler om en husbilreise til en selvmordsklinikk i Sveits.

Han har også utgitt to plater, hatt eget radioprogram og skrevet tre romaner.

Politisk engasjert

Skuespilleren var også politisk engasjert og mangeårig medlem av det kommunistiske partiet i Sverige. Da han i 1999 fikk livvakter etter drapstrusler fra nynazister, fortalte Wollter at han hadde blitt truet med juling siden 1970-tallet.

I fjor var han blant 171 svenske artister og kulturfolk som krevde boikott av Sveriges deltakelse i Eurovision i Israel.