VENTER BARN: Katrine Lunde delte baby-nyhet på sosiale medier.
VENTER BARN: Katrine Lunde delte baby-nyhet på sosiale medier. Foto: Tor Erik Schrøder

Landslagskeeper Katrine Lunde er gravid

Delte den gode nyheten på Instagram.

Håndballandslagets keeper Katrine Lunde (40) er gravid. Det bekrefter hun selv på Instagram.

– Tittei, skriver Lunde ved siden av et ultralydbilde.

Lunde har fra før datteren Atina (5) med den serbiske fotballtreneren Nikola Trajkovic.

Vipers bekrefter også at Lunde er gravid.

– Vår kjære målvakt venter sitt andre barn. Vipers.no og klubben gratulerer Katrine, Nikola og Atina med den gode nyheten, skriver klubben.

Lunde forteller til TV 2 at hun slett ikke har tenkt å gi seg med håndball.

– Det er ikke så lett å styre det alltid når man er 40… Jeg merker at jeg savner mesterskapene allerede, sier hun og ler.

– Sportslig sett er det kjedelig å melde avbud rett før et mesterskap, men jeg er veldig glad for å være gravid igjen, forteller Lunde.

Termin er i månedsskifte mai/juni.

– Normalt hadde jeg ventet litt med å si ifra om graviditeten, men nå var det uttak, så da går det ikke an å vente. Jeg kan ikke lyve på meg en skade, sier hun.

– Tenker du nå at du er ferdig som håndballspiller?

– Jeg gjør egentlig ikke det. Man vet aldri, men det hadde vært veldig rart, synes jeg. Jeg ser for meg flere kamper etter dette. Nå skal jeg trene godt og regner med å komme tilbake på banen.

– Er det slutt i Vipers for sesongen?

– Jeg ser an kroppen, men tror jeg fortsatt kan spille noen kamper til for Vipers. Det skal ikke være noen fare med det. Men hvor lenge vet jeg ikke ennå.

Tirsdag ble den norske troppen til håndball-EM i desember tatt ut. Landslagssjef Thorir Hergeirsson har tatt ut målvaktene Silje Solberg og Emily Stang Sando i Lundes fravær.

– Først og fremst er jeg veldig glad på Katrine og familiens vegne. Å få barn er noe av det største man opplever. Vi gleder oss på hennes vegne, og så får de andre dyktige målvaktene våre gjøre jobben, sier Hergeirsson til TV 2.