VALG: Den mektige republikanske lederen for Senatet, Mitch McConnell, sier at Trump har rett til å utfordre valgresltatet.
VALG: Den mektige republikanske lederen for Senatet, Mitch McConnell, sier at Trump har rett til å utfordre valgresltatet. Foto: Drew Angerer / AFP / NTB scanpix

McConnell anerkjenner ikke Biden som president

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, sier president Donald Trump har rett til å stille spørsmål ved valgresultatet.

Da McConnell talte i Sentatet mandag, anerkjente ikke han ikke Joe Biden og Kamala Harris som henholdvis president og visepresident, skriver Reuters.

Det er første gang siden fredag den mektige lederen kommenterer valget, skriver flere amerikanske medier.

McConnell mener president Donald Trump har rett til å utfordre valgresultatet og vurdere juridiske alternativer.

– Ingen delstater ennå sertifisert valgresultatet, sier McConnell.

– I USA må alle lovlige stemmer telles. Eventuelle ulovlige stemmer må ikke telles. Prosessen skal være gjennomsiktig - eller observerbar - av alle sider, og domstolene er her for se på bekymringer, sa han.

– Ha tålmodighet

Trump nekter å anerkjenne valget.

I et valgkampmøte som ble holdt mandag, uttalte imidlertid Trumps valgkampsjef Bill Stepien at Trump ikke kommer til å innrømme nederlaget.

– Han er fremdeles med i denne kampen. Dette er en prosess, ha tålmodighet, skal han ha uttalt ifølge flere som var til stede på allmøte.

Stepien takket forøvrig de ansatte i Trump-kampanjen for å fortsette arbeidet deres.

Få anerkjent valget

Både før og etter at Joe Bidens valgseier ble et faktum, har Trump kommet med udokumenterte påstander om valgfusk. Så langt har Trumps framstøt i rettsvesenet hatt liten suksess, skriver NTB.

Det er svært få republikanere som har anerkjent Biden som vinner.

Blant disse er senator og Trump-kritiker Mitt Romney og tidligere president George W. Bush.

Senator Susan Collins gratulerte mandag påtroppende president Biden med en «tilsynelatende seier». Hun la imidlertid til at Trump må få sjansen til å utfordre resultatene.

Relatert