GJENVALG: Den sittende presidenten Donald Trump vurderer gjenvalg til presidentvervet i 2024, ifølge kilder til det politiske nyhetsnettstedet Axios.
GJENVALG: Den sittende presidenten Donald Trump vurderer gjenvalg til presidentvervet i 2024, ifølge kilder til det politiske nyhetsnettstedet Axios. Foto: Daniel Sannum Lauten/TV 2

Axios: Trump planlegger gjenvalg i 2024

Donald Trump har enda ikke erkjent nederlaget, etter at Joe Biden ble valgt til USAs neste president. Nå kan ting imidlertid tyde på at Trump erkjenner nederlaget.

Den sittende presidenten Donald Trump har enda ikke erkjent nederlaget for Joe Biden.

Nå kan det imidlertid tyde på at Trump har forstått at han har tapt presidentvalget.

Ifølge nyhetsnettstedet Axios har Trump nemlig sagt til sine rådgivere at han vurderer å stille til valg igjen i 2024.

Det sier to kilder som er kjent med samtalene til det politiske nyhetsnettstedet.

Gir seg ikke

I et valgkampmøte som ble holdt mandag, uttalte imidlertid Trumps valgkampsjef Bill Stepien at Trump ikke kommer til å innrømme nederlaget.

– Han er fremdeles med i denne kampen. Dette er en prosess, ha tålmodighet, skal han ha uttalt ifølge flere som var til stede på allmøte.

Stepien takket forøvrig de ansatte i Trump-kampanjen for å fortsette arbeidet deres.

Mandag opplyser også Trump at omtellingen av stemmer kommer til å bli større enn først antatt.

– Et stort antall stemmer er påvirket. Følg med!, skriver han.

Trumps kone Melania Trump har derimot bedt ektemannen sin om å erkjenne nederlaget.

Truer med å ansatte nye

Mandag ble det også kjent at Det hvite hus har bedt føderale myndigheter om å sparke ansatte utnevnt av Donald Trump som ser seg om etter ny jobb før han erkjenner nederlaget, melder AP.

Det er tusenvis av ansatte i ulike departementer og direktorater i Washington som er utnevnt på politisk grunnlag av Donald Trump og hans administrasjon. Etter at Joe Biden vant forrige ukes presidentvalg, kan de vente at han vil utnevne erstatninger til disse postene etter at han blir tatt i ed som president 20. januar.

Trumps personalsjef John McEntee har imidlertid instruert departementene om å si opp politisk utnevnte ansatte som ser seg om etter nye jobber før den tid, ettersom Donald Trump fortsatt bestrider valgresultatet. Det sier kilder i administrasjonen til AP, skriver NTB.

Inngått søksmål

Da stemmene ble telt opp, var det Biden som lå godt i flere av vippestatene. Trump mener det har florert av falske stemmer i landet, og forlanger en opptelling i flere av statene. Han har imidlertid ikke kommet med noen håndfaste bevis om det påståtte valgfusket.

Trump-administrasjonen har inngått søksmål i blant annet Arizona, Nevada, Pennsylvania og Georgia.

Administrasjonen har også planlagt en kampanje som vil vise at Trumps andre periode i Det hvite hus har blitt stjålet fra dem gjennom korrupte stemmetellere i avgjørende vippestater. Det opplyser kilder til CNN.

Målet er å så nok tvil til at delstatsmyndighetene i de avgjørende vippestatene føler seg presset til å åpne etterforskning, eller at de bestemmer seg for å telle på nytt.

Valgobservatører sier de ikke har sett noen tegn til at det skal ha skjedd noe ureglementert, og foreløpig har ingen lagt fram konkrete bevis for omfattende valgfusk. Likevel hevder Trump og hans kampanje at valget er «stjålet».

Relatert