RESERVE: Stefan Johansen spilte to kamper i ligacupen før det ble exit mot Brentford.
RESERVE: Stefan Johansen spilte to kamper i ligacupen før det ble exit mot Brentford. Foto: Paul Childs

Johansen ryggoperert etter den nedslående beskjeden

Landslagskaptein Stefan Johansen har havnet helt ute i kulden på klubblaget.

– Det er klart at det ikke er en ideell situasjon. Det skjønner de fleste, sier landslagskapteinen under en pressekonferanse mandag.

I midten av oktober fikk Johansen den nedslående beskjeden: Han var ikke med i Fulhams 25-mannstropp til Premier League.

Ryggoperert

Siden har har brukt tiden til å ta seg av et ryggproblem, noe som ifølge ham selv har plaget ham lenge.

– Jeg har hatt en liten ryggskade som jeg har gjort et inngrep på i forrige uke. Men det var ganske så lite, så jeg fikk trent fullt ut hele forrige uke, opplyser Johansen.

Fredag spilte 29-åringen med Fulhams U23-lag mot Stoke. U23-lagene er etterfølgeren til Premier League-klubbenes reservelag, og det er åpnet opp for enkelte innslag blant spillere over 23 år.

– Er det mulig å vurdere hvor bra nivå det blir for deg å spille kamper på?

– Det synes jeg er vanskelig. Først og fremst var den U23-kampen jeg spilte for å teste litt inn i kampsituasjon etter den operasjonen jeg hadde. Det var i bunn og grunn det, svarer Johansen på spørsmål fra TV 2.

Vil trolig trene med førstelaget

Nå venter det uker i uvisshet for landslagskapteinen. Først i januar kan han igjen bli registrert i Fulhams Premier League-tropp, eventuelt forlate klubben.

Han er usikker på om U23-ligaen blir hans kamparena i mellomtiden.

– Planen videre, om det blir videre spill der og sånn i desember, må vi se. Det er ikke noe jeg prater med manageren om. Akkurat nivåmessig er det vanskelig å si. Sånn jeg forstår det, er det av og til erfarne spillere som kommer ned for å spille seg frisk etter skade, sier Johansen, som fikk besøk av Kevin McDonald (32) i U23-kampen – for øvrig er heller ikke han med i 25-mannstroppen til Premier League.

Ifølge Johansen er det snakk om at han skal trene for fullt med førstelaget.

– Det er noen regler der også med koronasituasjonen som vi må ta hensyn til. Vi må bare se. Jeg holder kontakt med han (Scott Parker, manageren), og vi har en fin dialog. Det er i hvert fall det som er ønskelig fra min side, og som jeg har fått signal på at skal være mulig å få til, forklarer han.

Full tillit som kaptein

Arbeidshesten er til vanlig blitt brukt på venstreflanken når han spiller med flagget på brystet. Til tross for at han er helt ute i kulden på klubblaget, har han landslagssjefens fulle tillit.

– Jeg synes vi har hatt en veldig bra kaptein de siste årene. Han er klok og erfaren, og det synes jeg man bør ha i den rollen. Så lenge han er kvalifisert for landslaget, og ikke gjør seg bort, kommer han til å fortsette å være kaptein, sier Lars Lagerbäck.

Før svensken legger til med et smil:

– Og jeg forventer ikke og tror ikke at han kommer til å gjøre seg bort, heller.

Prat med ledelsen

Johansen varsler at han vil ta en prat med klubbledelsen når det nærmer seg januar for å finne en løsning.

– Om det er å være i Fulham eller å dra en annen plass, sier midtbanespilleren, som nekter å henge med hodet:

– Man kan ikke grave seg ned av den grunn. Det er bare til å brette opp ermene, og så får man finne ut av en best mulig løsning når januar kommer.