Tre nye koronadødsfall

Tre personer har mistet livet med koronaviruset som dødsårsak i helgen. Det ble klart etter at Porsanger og Lier kommune meldte om til sammen tre dødsfall mandag.

Porsanger kommune skriver i en pressemelding mandag at den avdøde var inneliggende ved Porsanger helsetun. Personen var innbygger i Porsanger kommune.

Kommunen skriver at personen døde søndag 08. november, og at den stadfestede dødsårsaken var covid-19-infeksjon.

I en pressemelding mandag opplyser Lier kommune om at to personer har mistet livet etter å ha blitt smittet av korona i kommunen. Begge var pasienter ved Liertun sykehjem og boligenhet.

Lier kommune skriver videre at de av hensyn til de pårørende ikke vil gi ytterligere informasjon om kjønn og alder.

– Mine kondolanser går til de pårørende, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

Sender varme tanker

– Av hensyn til personvern og pårørende gis ikke ytterliggere informasjon om kjønn og alder. De pårørende er informert og innforstått med pressemeldingen, skriver kommunen.

Det er dermed ikke kjent hvor gammel personen som døde var.

Fungerende ordfører i Porsanger, Sylvi Josefine Johnsen, skriver at hun sender sine varmeste tanker til de etterlatte og kondolerer.

Lørdag den 07. november skrev Porsanger kommune på sine hjemmesider at to personer hadde testet positivt for koronaviruset i kommunen. Den ene av disse var ansatt ved sykeavdelingen. Om den ansatte jobbet ved Porsanger helsetun fremgår ikke i skrivet fra kommunen.

289 koronadødsfall totalt

Totalt er det registrert 289 koronarelaterte dødsfall i Norge. Forrige uke ble det meldt om fem nye koronadødsfall her til lands.

Over halvparten av de som har dødd med koronasmitte er personer over 80 år.

Totalt er det registrert 24.729 smittetilfeller her i landet.