HELT: Marius Lode har spilt seg inn i Glimt-supporternes hjerter denne sesongen. Nå får han muligheten med flagget på brystet.
HELT: Marius Lode har spilt seg inn i Glimt-supporternes hjerter denne sesongen. Nå får han muligheten med flagget på brystet. Foto: Fredrik Hagen

Marius Lode tatt ut på landslaget

Etter å ha slått Aalesund 7-0 fikk Marius Lode beskjed om at han var tatt ut på landslaget.

Det sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2 etter 7-0-seieren over Aalesund.

– Marius Lode er tatt ut på landslaget i dag, det er utrolig gøy. Dermed er det tre Bodø/Glimt-spillere som er tatt ut dette året. Det forteller at det er mulig å bli god også i Bodø/Glimt, sier Knutsen.

Landslagsassistent Per Joar Hansen bekrefter overfor TV 2 at Lode er tatt ut i troppen, som skal møte Israel, Østerrike og Romania.

Landslaget opplyser også sent søndag kveld at Simen Juklerød er kalt opp til landslaget etter at Jonas Svensson meldte forfall.

Det var etter kampen at Lode fikk beskjeden om at han er tatt ut på landslaget. Noen minutter senere kom han til pressesonen.

– Det blir veldig spennende. Jeg er veldig stolt og ydmyk for at jeg får muligheten. Jeg skal vise hva jeg har å bidra med. Det blir kjekt å treffe en jærbu i Erling.

– Ja, hvordan blir det å møte Erling igjen?

– Det blir kjekt. Sist vi spilte på lag var han 16 år og gikk på sveiselinjen, som han kalte det. Det blir veldig kjekt å se han igjen. Han har jo fått en kometkarriere, det blir kult å høre hvordan han har det, sier Lode.

Marius Lode blir Bodø/Glimts tredje tilskudd i landslagstroppen. Tidligere denne sesongen har Patrick Berg og Jens Petter Hauge også vært en del av landslagstroppen.

– Vi kunne kanskje hatt med flere også! Vi har et veldig bra lag. Det er så fokus på utvikling og prestasjonene at vi utvikler ferdighetene våre hele veien. Det er selvfølgelig veldig gøy å være med Patrick Berg og Jens Petter Hauge på landslaget, sier jærbuen.

Dermed topper Lode en strålende fotballhelg for Bryne. Først rykket Bryne opp til Obos-ligaen, så scoret Erling Braut Haaland mot Bayern München, før Lode blir kalt opp til landslaget.