BRANN: Det brant kraftig i kjelleren på en blokk i Kongsberg søndag kveld.
BRANN: Det brant kraftig i kjelleren på en blokk i Kongsberg søndag kveld. Foto: Kjell-Anders Langlie Midtun / Bris Visuals

92 ble evakuert etter brann i boligblokk

I alt 92 beboere i to boligblokker i Kongsberg ble evakuert da det brøt ut brann i kjelleretasjen søndag kveld. Det kan ta dager før skadeomfanget blir kjent.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 19.04.

– Det brenner i kjelleren på en blokk. Det er åpne flammer og kraftig røykutvikling, så vi har besluttet å evakuere folk fra alle leilighetene, uttalte operasjonsleder Marianne Mørch i Sør-Øst politidistrikt til TV 2 søndag.

Hele kvelden slet brannmannskapene med å få kontroll over brannen. Kraftig røyk og intens varme forhindret brannvesenet fra å gå tett inn i området hvor brannen hadde oppstått.

BRANN: Naboene blitt om å lukke vinduene på grunn av kraftig røykutvikling. Foto: Kjell-Anders Langlie Midtun / Bris Visuals
BRANN: Naboene blitt om å lukke vinduene på grunn av kraftig røykutvikling. Foto: Kjell-Anders Langlie Midtun / Bris Visuals

Klokken 22.15 forteller operasjonslederen at det fortsatt ikke er kontroll på brannen.

– Brannvesenet har fortsatt ikke kontroll på brannen. De jobber fortsatt med å kjøle ned for å komme til området det brenner i, sier operasjonslederen.

Først natt til mandag ble brannen meldt slukket.

To blokker ble evakuert

Først ble personer fra 42 leiligheter i den aktuelle blokken evakuert. Noen har pustet inne noe røyk, men det ikke meldt om skadde personer.

Like etter ble naboblokka også evakuert.

Til sammen er det registrert 92 beboere på de to adressene, 48 i blokka hvor det brenner og 44 i den andre, opplyser politiet.

Alle beboerne er gjort rede for.

Politi og brannvesen vurderte forløpende behovet for evakuere ytterligere boliger.

Kan ikke flytte hjem

– Kriseledelsen i Kongsberg er varslet og vil hjelpe folk med alternative soveplasser. Det er tvilsomt at folk får flytte hjem i kveld, uttalte operasjonslederen søndag kveld.

Beboere som ikke har familie eller andre nærstående de kan overnatte hos ble evakuert til et hotell nærheten. Politiet oppfordret naboer i området til å holde vinduer og dører lukket.

Brannen har trolig startet i en bod, men årsaken er foreløpig ukjent.

– Det kommer til å ta tid før vi vet omfanget av skadene. Varmen kan ha gjort skade på bygget, og det kan tar dager før vi får undersøkt ordentlig, sier operasjonsleder Tore Grindem i Sørøst politidistrikt til NTB.