Her får Viking straffe: – Han er to og en halv meter på utsiden

FotballXtra-studio i harnisk etter gigantisk dommertabbe.

Viking-Rosenborg 3-0:

Se video i Sportsnyhetene over!

Viking slo Rosenborg 3-0 søndag, etter to scoringer av den utrolige sorten.

Da vertene tok ledelsen, var det etter et uforklarlig idømt straffespark fra dommer Kai Erik Steen.

– Jeg trenger ikke å kommentere den. Det er vel den merkeligste straffen jeg noen gang har fått mot meg. Det er ganske opplagt at det er en stor feil. Jeg tror vi lar det ligge med det, sier RBKs Tore Reginiussen til TV 2.

Spøkelseshands

Det var riktignok hands, dommerteamet hadde rett i det, men tv-bildene levnet ingen tvil om at RBK-stopperen var langt utenfor straffefeltet da ballen traff hånden.

– Jeg ser at det er utenfor. Det er 2,7 meter utenfor, sier Åge Hareide.

– Han er ganske mange meter på utsiden. Det er helt ufattelig dårlig dømt. Det er en høy ball mot Berisha i bakrom, den treffer Reginiussen når han løper. Men at han klarer å se at den er på innsiden skal jeg like å høre forklaringen på, for han er to og en halv meter på utsiden, sier TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp.

– Han er to og en halv meter på utsiden. Dømmingen fungerer ikke. Folk må gjerne rakke ned så mye de vil på VAR fordi de tar offsider som er en centimeter eller en millimeter feil, men dette er det vi risikerer om vi ikke har videodømming. Det er helt umulig å forstå at det er straffespark. Flere i dommerteamet må jo kunne se at dette skjer på utsiden. Det er ikke til å tro. Det er hands ja, men det skal aldri være noe straffespark, følger Jesper Mathisen opp.

– Det var ikke marginalt engang. Det var en kilometer på utsiden, fortsetter Mathisen.

– Forferdelig dårlig løst av oss

Dommer Kai Erik Steen legger seg flat etter den grove missen.

– Når vi ser bildene er det ingen tvil. Det er soleklart utenfor. Det er forferdelig dårlig løst av oss, rett og slett, sier han til TV 2.

Hvordan det i det hele tatt kunne skje, forklarer han slik:

– Jeg oppfattet ingen hands der og da, men fikk innspill på øret om det. Det ble gjentatt noen ganger, og da jeg oppfattet det blåste jeg. Da jeg oppfattet det var alle langt inne i feltet, og jeg tenkte ikke på noe annet enn at det var straffespark. Så blir det en del protester og vi bruker en del tid. Jeg prøver å få noen innspill fra de andre i teamet, om de har sett hvor forseelsen skjer, men ingen har klare svar på det. Da har vi gått for straffesparket, sier Steen.

– Gigantisk keepertabbe

En annen som bommet grovt var RBK-keeper André Hansen. Da Viking gikk opp i 2-0-ledelse, skjedde også det på utrolig vis.

Etter å ha mottatt ballen fra Markus Henriksen, forsøkte RBK-keeperen å sende ballen fremover. Dessverre for Hansen, hadde han tatt seg altfor god tid.

Dermed sendte han ballen rett inn i en jagende Yann-Erik de Lanlay, som sørget for 2-0 til Viking.

– Det er en gigantisk keepertabbe av André Hansen. Det ser vi ikke ofte, sier Huseklepp.

– Hansen leverer en tabbe helt på høyde med Kai Erik Steen. Nå har Rosenborg sluppet inn to mål. Det første var det dommeren som fikset, det andre var det André Hansen som fikset. Han tar ikke hensyn til at De Lanlay hopper inn der. Han tar en sjanse og taper valget sitt. Det er veldig uvanlig å se fra Eliteseriens beste keeper, sier Mathisen.

Like før pause sørget Viljar Vevatne for 3-0 til Viking. Det sto seg kampen ut.

– Viking hadde et par i tverrligger i andre omgang og vi kom ikke til skikkelige avslutninger i det hele tatt. Det var svakt av oss. Vi må først og fremst se på oss selv, og så må dommerne se på seg selv og så får vi jobbe videre, konkluderer Åge Hareide.

Relatert