EN STILLE ARTJOM: Russland-kapteinen må stå over tre kamper etter at en onani-video satte fyr på internett.
EN STILLE ARTJOM: Russland-kapteinen må stå over tre kamper etter at en onani-video satte fyr på internett. Foto: Alexander Fedorov

Kapteinen vraket etter at onani-video gikk viralt

Russland-kaptein Artjom Dziuba (32) ute av landslagstroppen etter skandalevideo.

Zenit-spilleren Dziuba blir ikke med når Russland spiller mot Moldova, Tyrkia og Serbia.

– Situasjonen med Artjom Dziuba har ingenting å gjøre med det russiske landslaget fra et sportslig ståsted, sier Russland-trener Stanislav Tsjertsjesov ifølge rt.com.

– Derfor ser vi heller ingen grunn til å gi detaljerte kommentarer angående denne saken. Det som er viktig for landslagets trenerapparat er å forberede seg til kampene mot Moldova, Tyrkia og Serbia med full konsentrasjon og ikke bli distrahert av andre ting, fortsetter han i begrunnelsen.

Sosiale medier i Russland tok fyr lørdag, da en video av det som tilsynelatende er en onanerende Dziuba ble flittig delt.

Landslagstreneren legger ikke skjul på at videoen er årsaken til at Zenit-angriperen ikke får bli med.

– Vi har alltid understreket at alle, både på og utenfor fotballbanen, må leve opp til nivået og statusen en landslagsspiller har. Derfor besluttet vi ikke å ta ut Artem Dzyuba denne gangen, for å beskytte både laget og spilleren fra overdreven negativitet og spenning, sier Tsjertsjesov.

– Artem vil få tid til å normalisere situasjonen. Jeg håper dette temaet ikke lenger vil reises under landslagsoppholdet, fortsetter Russland-treneren.

Dziuba har scoret 26 mål på 47 kamper for Russland, og ble en av de store heltene under VM på hjemmebane i 2018.

Den høyreiste angriperen scoret tre mål da de overraskende tok seg helt til kvartfinalen i mesterskapet.

Relatert