– Du kan bomme på straffe, men du kan ikke bomme på den måten

Scott Parker slakter Ademola Lookmans elendige straffespark åtte minutter på overtid.

West Ham tok ledelsen mot Fulham på overtid lørdag kveld, men gjestene fikk likevel muligheten til å få med seg ett poeng etter at kampen hadde gått over den minimum tillagte tiden.

Fulham fikk straffespark, og Ademola Lookman (23) stilte seg opp for å ta den. Åtte minutter på overtid tok han straffesparket som fort kommer til å stå igjen som sesongens desidert dårligste.

Se selv i videovinduet over!

Lookmans elendige panenka-straffe gjorde det nemlig enkelt for West Ham-keeper Lukasz Fabianski å redde.

– Det er fælt. For det første er det en dårlig straffe, og så er det så viktig. Dette er et lag som trenger hvert sabla poeng de kan få. De har allerede bommet på straffe ved Mitrovic tidligere denne sesongen. Og så gjør han dette, sier Erik Thorstvedt i Premier League-studio.

– Tar fullt ansvar

Søndag tar Fulham-spilleren ansvar for sin grove feil, og lover samtidig å gjøre det godt igjen.

– Etter gårsdagens feil tar jeg fullt ansvar for det. Jeg lover lagkameratene, manageren og fansen at jeg skal sette den neste. Jeg vil ikke la en feil holde meg tilbake, skriver Lookman.

Forhåpentligvis blir det ikke panenka neste gang. Fulham-manager Scott Parker kom i alle fall med klar tale etter kampen.

– Du kan bomme på straffe, men du kan ikke bomme på den måten. Det kan du bare ikke. Skal du ta en straffe på den måten, må du score. Han vet det, sier Parker.

– Nå går vi videre

Samtidig er han opptatt av å ta være på 23-åringen.

– Han er en ung spiller og må lære av dette, sier Fulham-manageren.

– Han er en utrolig personlighet. En god profesjonell, som ønsker å lære. Og han har gjort en liten feil. Så ja, han vil slå tilbake. Laget kommer til å samles rundt ham. Laget har gitt ham beskjed, jeg har gitt ham beskjed. Og nå går vi videre, fortsetter Parker.

Så får man bare håpe at det ikke er ett poeng som skiller mellom nedrykk og fornyet kontrakt når status gjøres opp etter sesongen.

Relatert