Feiringen gikk over streken: – Jeg må si unnskyld for dette

Et intenst nabooppgjør endte 3-0 til Mjøndalen mot erkerivalen Strømsgodset, og keeper Sosha Makani (33) ble litt for glad.

Ole Amund Sveen ga hjemmelaget en drømmestart allerede etter fire minutter. Gjestene fra Drammen jobbet seg godt inn i kampen og spilte seg til flere farligheter, men klarte aldri å omsette sjansene i mål. Det utnyttet Fredrik Brustad da han «chippet» inn 2-0 på elegant vis i 2. omgang, før innbytter Stian Aasmundsen kronet drømmekvelden med en presis heading.

Vegard Hansens menn klatrer med tremålsseieren opp på kvalifiseringsplassen, ett poeng foran bunnrival Start, som møter Sarpsborg søndag. Strømsgodset har ikke vunnet på ti kamper og er nå bare fire poeng foran Mjøndalen, som nå er nabo også på tabellen.

Mjøndalen-keeper Sosha Makani hadde en strålende kamp, og var høyt oppe etter seieren.

Det var han også da Fredrik Brustad satte inn 2-0, for keeperen brøt alle smittervernprotokoller da han løp bort og ga en Mjøndalen-fan en klem.

– Jeg var så glad at jeg måtte feire med fansen. Jeg må si unnskyld for dette, det er en spesiell situasjon for alle rundt om i verden. Jeg kommer ikke til å gjøre det i neste kamp, sier Makani til TV 2.

– Det var synd

Han glemte seg i kampens hete, men kommer ikke til å gjøre noe lignende igjen.

– Vi må kontrollere feiringene i slike situasjoner, jeg håper jeg eller laget ikke gjør det igjen, sier han.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen håper det ikke vil få noen konsekvenser.

– Jeg hørte det akkurat nå, at han hadde glemt seg bort litt. Det var synd. Vi håper det går bra for både han og den han klemte. Vi må passe på det å holde avstand og ta vårt ansvar. Men jeg skal ikke nagle ham for det, det er fort gjort å glemme seg når det skjer ting som i dag, sier han til TV 2.

Mjøndalen-trener gliste bredt etter å ha banket erkerivalen.

– Det er så deilig. Man bygger opp mot en sånn kamp, og det å ta tre poeng det gir oss skikkelig trua, sier han.

Pangstart

Mjøndalen gikk ut i hundre og fikk belønning for det allerede fire minutter ut i kampen. Martin Rønning Ovenstads frispark fant Sondre Solholm Johansen, som var sterkest i luften. Nedfallsfrukten endte til slutt hos Ole Amund Sveen, som smelte ballen i mål via et Godset-bein.

Godset spilte seg mer og mer inn i kampen etter sjokkstarten, men slet med å spille seg til farligheter. Mikkel Maigaard var nær utligning med en frekk markkryper midtveis i omgangen, men Mjøndalen-keeper Sosha Makani hang med på notene.

Enda nærmere var Ovenstad og Mjøndalen på en kontring etter drøye halvtimen, men vingens avslutning strøk stolpen.

Mot slutten av omgangen initierte Godset til en voldsom kanonade av fete målsjanser, men bruntrøyene og Makani sto imot til pause.

Brustad-frekkis

Godset hadde mye ball etter hvilen, men slet med å spille seg gjennom et dyptliggende hjemmelag.

Det fikk de svi for etter timen. Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth fant hurtigtoget Brustad på full fart gjennom et passivt Godset-forsvar. 31-åringen var iskald alene med Viljar Myhra og «chippet» inn sin andre nettkjenning på like mange kamper.

Hjemmelaget fikk kampen inn i sitt spor og hadde god kontroll på Strømsgodset, som aldri klarte å mobilisere noen skikkelig sluttspurt. I stedet var det innbytter Aasmundsen som fikk æren av å legge på til 3-0 for hjemmelaget.

Neste kamp for Mjøndalen er bortemøtet med Kristiansund, mens Strømsgodset får en tøff oppgave når de tar imot serieleder Bodø/Glimt på Marienlyst. Begge disse oppgjørene og resten av den kommende runden i Eliteserien spilles etter landslagspausen.

(©NTB)

Relatert