Denne situasjonen skapte reaksjoner

Patrick Bamfords scoring ble annullert for offside etter at armen var i offside. Det har satt flere sinner i kok.

Se hendelsen i videovinduet øverst.

Crystal Palace - Leeds United 4-1

Leeds' spiss Patrick Bamford trodde han sørget for utligning i møte med Crystal Palace.

Men etter å ha sluppet jubelen løs fikk 27-åringen beskjed om at scoringen var annullert. Dommer Chris Kavanagh fikk beskjed fra VAR-rommet om at engelskmannen var i offside.

Reprisen viste at det var Bamfords venstre arm som var i offside. Det skjønte han selv lite av.

– Jeg ble overrasket. Jeg trodde dommeren bare skulle gjøre en formalitetssjekk. Jeg har spilt i syv år og nå forstår jeg ikke reglene. Man kan ikke score men armen, så hvordan kan det da være offside om det er armen som er i offside? De er nødt til å gjøre noe, for det ødelegger spillet, sier Bamford i et intervju.

Situasjonen fikk flere til å reagere, blant andre TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

«Bamford en halvmeter onside = offside. Tragikomisk», skrev Hangeland på sin Twitter-profil.

Tidligere Tottenham-og Leicester-spiller Gary Lineker forstår også lite av hvorfor Bamford ble dømt offside, og mener VAR tar helt feil.

– Det er en helt latterlig VAR-beslutning om å annullere Bamfords mål. Jeg avskyr faktisk måten VAR implementeres på, skriver Lineker på Twitter.

– Det er en del av spillet

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt kan derimot forklare hvorfor Leeds-spissen ble blåst av for offside.

– Han blir tatt på at armen er innenfor. Mens man før satt streken ved armhulen, så er armen nå ned til der som drakten slutter lov å bruke. Det er en del av spillet og man kan til og med score med den delen av kroppen, sier Thorstvedt i studio.

Simen Stamsø-Møller er skeptisk til hvor VAR-teamet setter streken.

– Det er helt umulig å vite hvor man skal sette den streken og hvor den skal gå ned. De har selvfølgelig øvd på dette her, men hvordan kan de vite hvor den streken skal gå ned. Jeg tror ikke at med dagens teknologi at det er mulig å slå fast helt sikkert. Jeg tror ikke helt på det, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller i studio.

Leeds tapte kampen mot Crystal Palace 1-4 og gikk dermed på sitt andre strake tap.

Relatert