Spinnvilt drama: Tre lag kan vinne Toppserien i siste runde

Både Vålerenga og Rosenborg sviktet i nest siste serierunde.

Toppserien kunne blitt avgjort lørdag, men etter en dramatisk nest siste runde lever spenningen så til de grader.

Serieleder Vålerenga topper fortsatt, men gikk på et overraskende 2-3-tap borte mot Oslo-rivalen Lyn.

Dermed kunne Rosenborg innta tabelltoppen med seier hjemme mot Sandviken, men trønderne klarte bare 1-1 mot bergenserne hjemme på Koteng Arena.

Rosenborg har fortsatt ikke tapt en eneste kamp denne sesongen, men lagets åttende uavgjorte kan vise seg å bli skjebnesvanger.

Nå står både Vålerenga og Rosenborg med 35 poeng før siste serierunde, men det er fordel VIF som har fire plussmål mer.

Avaldsnes fortsatt med

Skulle de to mislykkes også i siste runde, har Avaldsnes fortsatt muligheten til å passere demn. Etter 3-0-seier hjemme mot Klepp står de med 34 poeng - og ligger dermed kun ett poeng bak VIF og RBK.

I siste serierunde spiller Vålerenga hjemme mot Arna Bjørnar, Rosenborg borte mot Klepp og Avaldsnes borte mot Sandviken.

Vålerenga-spillerne føler seg trygge på at de kommer til å dra det i land til slutt.

– Vi var veldig stresset, men vi er fortsatt først. Jeg tror vi klarer dette, sier Dejana Stefanovic til TV 2.

Og får støtte av Sherida Spitse.

– Hjemme er vi mye sterkere, og vi har fortsatt alt i egne hender. Vi er litt heldige med det. Det er skuffende, du vil alltid vinne, men heldige oss som fortsatt har førsteplassen, sier den nederlandske stjernespilleren.

Nedrykk etter 20 sesonger

Det ble en tung dag for Røa, som var nødt til å slå Arna-Bjørnar borte for å ha håp om å overleve.

Når den kampen endte 0-0, samtidig som Kolbotn fikk med seg ett poeng hjemme mot LSK Kvinner, er det klart at klubben har rykket ned fra Toppserien etter 20 år på øverste nivå.

Når TV 2 spør Røa-trener Geir Nordby hva han tenker om at det er over etter 20 år i Toppeserien, sier han seg uenig i premisset.

– Det er det dummeste jeg har hørt. For det er ikke over. Vi rykker ned en divisjon, men at det er over har jeg aldri tenkt. Vi skal trene godt og slå hardt tilbake, men klart det er tungt, sier han til TV 2.

– Vi skal gjøre alt for at Røa skal komme opp igjen. Vi har jobbet i motbakke hele sesongen, så det er ikke i dag vi rykker ned. Det er en sum av masse ting i løpet av en hel sesong.

– Vi har ikke fått ut det vi føler at vi har inne. Vi har dessverre hatt mye stang ut. Vi er en ung gruppe og erfaring har mye å si på dette nivået. Men mange av disse jentene har allerede blitt bedre spillere, avslutter Nordby.

Relatert