MINNES: Den franske læreren Samuel Paty minnes i sentrum av forstaden Conflans-Sainte-Honorine.
MINNES: Den franske læreren Samuel Paty minnes i sentrum av forstaden Conflans-Sainte-Honorine. Foto: Thomas Coex/AFP/NTB

Tre tenåringer tiltalt etter halshuggingen av læreren Samuel Paty (47)

To 18-åringer og en 17-åring skal ifølge fransk påtalemyndighet ha inngått terrorforbund.

Tre tenåringer ble fredag tiltalt for å ha inngått terrorforbund i forbindelse med drapet på historielæreren Samuel Paty (47), melder nyhetsbyrået AFP og radiostasjonen Europe 1.

To 18-åringer som mistenkes for å ha vært i kontakt med gjerningsmannen Abdullakh Anzorov (18), ble varetektsfengslet fredag. En 17 år gammel jente som hadde vært i kontakt med en av dem, er satt i forvaring på en ungdomsanstalt.

Ti personer er siktet for medvirkning til drapet som har vekket sterke reaksjoner både i Frankrike og internasjonalt. Blant dem er to tenåringer på henholdsvis 14 og 15 år som hjalp gjerningsmannen med å identifisere læreren.

Det ble utlyst en fatwa mot Paty etter at han hadde vist Muhammed-karikaturer i klasserommet, og 47-åringen ble halshugget utenfor skolen i forstaden Conflans-Sainte-Honorine.

Flere elever på skolen der Samuel Paty underviste, skal ha hjulpet Patys drapsmann med å kjenne igjen læreren.

Hedret med ett minutts stillhet

Mandag denne uken holdt skoler over hele Frankrike ett minutts stillhet for å hedre Paty.

I forrige uke ble tre mennesker knivdrept i Notre-Dame-kirken i Nice. Gjerningsmannen ligger på sykehus og har ennå ikke forklart seg. Angrepet er en av flere hendelser som har skjedd etter drapet på Paty.

Franske myndigheter har hevet antiterrorberedskapen til høyeste nivå etter angrepene. Franske foreldre som fulgte barna sine til skolen mandag, har blitt bedt om å ikke oppholde seg på skoleområdet lenger enn nødvendig.

Relatert