ROSER FIRMINO: Diogo Jotas prestasjoner har fått folk til å stille spørsmål rundt Roberto Firmino.
ROSER FIRMINO: Diogo Jotas prestasjoner har fått folk til å stille spørsmål rundt Roberto Firmino. Foto: Peter Powell

– Hvis de ikke ser Firminos kvaliteter, kan jeg ikke hjelpe dem

Jürgen Klopp med klar beskjed til kritikerne.

Se Manchester City - Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag fra klokken 17:00.

Diogo Jota har vært gnistrende for Liverpool etter overgangen fra Wolverhampton. I Champions League-oppgjøret mot Atalanta tidligere i uken klinket portugiseren til med sitt første hat trick, da Liverpool smadret italienerne 5-0.

Nå kan Liverpool-manager Jürgen Klopp ha fått et luksusproblem før søndagens gigantmøte med Manchester City – og flere kritikere har rettet spørsmål om Roberto Firmino. Det faller ikke i god jord hos Klopp.

– Jeg kommer ikke til å kaste bort tiden ved å si hvor god Firmino er. I så mange kamper har han vært den som har utgjort forskjellen uten å score mål. Samtidig har han scoret i mange andre kamper. Jeg hadde blitt flau om jeg måtte ha snakket om hans kvaliteter. Jeg kan ikke hjelpe menneskene som ikke ser det. Slik er det bare, sier Klopp på fredagens pressekonferanse.

Tyskeren kan også bekrefte at Thiago ikke rekker oppgjøret mot Manchester City. Spanjolen har i tillegg blitt utelatt fra det spanske landslagets kamper i november.

– Thiago er ikke tilgjengelig for søndag. Han behøvde ikke å opereres, men det er en skade vi må se på fra dag til dag, sier Klopp.

Før søndagens kamp troner Liverpool øverst med 16. poeng – fem poeng foran Manchester City.

Klopp mener det er for tidlig å si hvor avgjørende kampen er for utfallet av resten av sesongen, men er krystallklar på hva som venter.

– Å spille mot Manchester City er en av de tøffeste kampene i verden. Det er viktig at vi spiller med vår egen plan og ikke bare tenker om hvordan de spiller. Vi må være modige, avslutter Klopp.

Relatert