Pølsebrød med hummer, krabbe og reker

Denne oppskriften er inspirert av amerikansk lobsterroll. Fyll et godt pølsebrød med skalldyr, en god dressing og syltet rødløk.

Denne luksusvarianten av «fastfood» er populær på østkysten av USA. Du kan bruke både pølsebrød og hamburgerbrød.

Dekk gjerne et bord med de ulike råvarene, så kan alle lage sin egen lobsterroll med de liker best.

Dette trenger du til 4 personer:

Kjøtt fra 1-2 hummer, kjøtt fra kongekrabbeklør, 3 håndrensede krabbeskjell eller rikelig med freske rensede reker.

  • 4-6 brioche pølsebrød
  • 2 ss smør, smeltet
  • Syltet rødløk (se egen oppskrift)
  • Chips av rotgrønnsaker eller poteter
  • Dressing:
  • 5 ss majones
  • 2 ss creme fraiche
  • 2-3 ts sriraacha saus, sterk chilisaus
  • 1-2 ss sweet chilisaus
  • 1-2 ts finrevet frisk ingefær, smak deg fram, fersk ingefær er sterk på smak
  • 2 stenger stilkselleri, finhakket
  • 2-3 finsnittet vårløk
  • Finhakket gressløk og estragon eller persille
  • Salt
  • Saft av ½ sitron

Krabbekjøtt fra fylte krabbeskjell er klare til bruk, velg håndrensede krabbeskjell. Kjøtt fra hummer eller kongekrabbe grovhakkes. Reker kan være hele.

Slik gjør du:

Begynn med å lage syltet rødløk (se egen oppskrift).

Rør sammen majones og creme fraiche og smak til med chilisaus finrevet frisk ingefær og ev 1-2 ts sitron og salt. Vend inn finhakket/snittet vårløk, stilkselleri, finhakkede urter, krabbekjøtt, hummer eller reker.

Pensle pølse/hamburgerbrødene på innsiden med smeltet smør. Legg i salatblader og fyll på med fyllet. Avslutt med noen ringer syltet rødløk og eventuelt sprø chips av rotgrønnsaker.

Syltet rødløk: Skjær 3-4 rødløk i tynne skiver. Legg i et glass/krukke. Kok opp 1 dl eddik, 1 dl vann og 2 dl sukker og hell over den rå løken. Dekk med lokk, og la stå på kjøkkenbenken 4-6 timer før servering. Oppbevar i kjøleskapet.