Molde fra sjokkstart til to selvmål på Emirates: – Et brutalt møte med overmakten

Tre ganger fant Molde veien til nettmaskene på Emirates. To av dem i gave til Arsenal.

Arsenal - Molde 4-1 (1-1)

Molde imponerte i store deler av de første 45 minuttene og fikk en sjokkstart på Emirates, men endte til slutt med fire baklengs - to av dem selvmål.

– Det ble et brutalt møte med overmakten etter pause, oppsummerer TV 2s kommentator Marius Skjelbæk.

Dermed gikk Molde på sitt første tap så langt i Europaliga-gruppespillet og står fremdeles med seks poeng. Arsenal har full pott med ni poeng.

– Jeg synes vi gjorde en bra førsteomgang, og så rotet vi det til selv på det baklengsmålet rett før pause. Men førsteomgangen synes jeg vi gjorde på en bra måte og vi turte å spille på vår måte. Så ser vi vel litt kvalitetsforskjeller utover i andreomgangen. Men selv om de hadde sine sjanser og gjorde oss lave, så stod kampen og vippet på 2-1. Vi hadde en stor mulighet til å få 2-2, men da det ikke gikk og de fikk 3-1, var det kjørt, oppsummerer Molde-trener Erling Moe til TV 2 etter kampen.

– I gode perioder viser vi at vi ønsker å by opp til dans og så holdt det dessverre ikke helt inn i dag, fortsetter Moe.

Ohi Omoijuanfo var naturligvis skuffet, men fornøyd med deler av kampen.

– Jeg synes vi gjorde en solid førsteomgang. I andreomgang blir vi kanskje litt høyere, og så blir vi selvfølgelig mer slitne. Vi jobbet knallhardt i førsteomgang og det tar på når de pushet som de gjorde og hadde så mye ball som de hadde, sier han TV 2.

– Klarer man å være litt stolt?

– Ja, i hvert fall etter den førsteomgangen. Det er egentlig juniorfeil, hvis man kan kalle det det, som gjør at vi får 1-1 og 2-1, egentlig. Vi kan være stolte av førsteomgangen, og vi forsøkte. Det var tøft, Arsenal er et klasselag, så det var vanskelig.

Sjokkstart

Fem minutter var gått da Arsenal for alvor ønsker Molde velkommen til Emirates. En avslutning fra Eddie Nketiah traff Andreas Linde og videre mot Molde-målet. Men Martin Bjørnbak var våken, fikk reddet på strek og Molde slapp med skrekken.

Så. 21 minutter stod det på klokken da Magnus Wolff Eikrem fant Martin Ellingsen. Moldes nummer elleve la ballen til rette og sendte den av gårde retning Arsenal-målet. Bernd Leno strakk seg så lang han var, men Arsenal-keeperen hadde ikke sjans. Dermed ledet Molde 1-0 på Emirates Stadium.

– Molde sjokkerer Arsenal, utbryter TV 2s kommentator Marius Skjelbæk.

– Molde har imponert stort i første halvdel av denne førsteomgangen, understreker han.

– Jeg mener det at om vi er tøff nok i trynet så er vi såpass god. Det er det å holde det over 90 minutter samlet og kompakt det ligger, sier Moe om 1-0-scoringen.

Målscorer Ellingsen var i ekstase da ballen traff nettmaskene, men etter kampen var det en ganske annen tone hos Molde-spilleren.

– Det var gøy det. Den satt fint nede i hjørnet den. Når man går opp i 1-0 vil man selvfølgelig vinne, slik gikk det ikke, sier Ellingsen til TV 2.

Feilaktig annullering: – Molde er veldig heldige

Og gjestene fra Norge stod i mot lenge. To minutter før pause slapp de igjen med skrekken da Nketiah satte ballen i mål, men ble feilaktig avblåst for offside.

– Der gjør rett og slett dommeren en feil. Nketiah var onside, og Molde er veldig heldige, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

På overtid av førsteomgangen var det imidlertid stopp på hellet for Molde. I en duell med Joe Willock endte Kristoffer Haugen uheldig opp med å sette ballen i eget nett. Dermed stod det 1-1 til pause.

Kampens andre selvmål

Da Molde entret gressmatten etter hvilen var det uten landslagsuttatte Stian Gregersen. Molde bekreftet til TV 2 i starten av andreomgang at midtstopperen måtte ut med skade. Sheriff Sinyan kom inn.

Arsenal styrte det meste i starten av andreomgang og i det 62. minutt tok de ledelsen, og det etter kampens andre selvmål av Molde. Denne gang var det innbytter Sinyan som var uheldig da han prøvde å klarere et innlegg fra Arsenals Willock.

– Det måtte komme. Arsenal har vært overalt de siste 16 minuttene. Molde har rett og slett sett litt sluttkjørt ut etter pause. Energien i laget har ikke vært den samme, påpeker Jesper Mathisen.

Vertene på Emirates økte til 3-1 ved Nicolas Pépé med 20 minutter igjen på klokken.

Nketiah satte ballen i mål for andre gang ni minutter før slutt, men denne gangen korrekt annullert for offside.

Leke James var nære en redusering på tampen, men måtte ta til takke med nettveggen denne gang. Nesten ble det derimot ikke for Joe Willock som satte spikeren i kisten med 4-1.

Relatert