INTERESSERT: Manchester United skal være interessert i å hente Mauricio Pochettino.
INTERESSERT: Manchester United skal være interessert i å hente Mauricio Pochettino. Foto: Matt Dunham

Manchester-avis: Manchester United har kontaktet Mauricio Pochettino

Lokalavisa i Manchester hevder klubben har kontaktet Mauricio Pochettino. Brede Hangeland tror lørdagens kamp kan bli avgjørende.

Se Everton - Manchester United lørdag fra kl. 12.45 på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Manchester United skal ha kontaktet Mauricio Pochettino med tanke på å overta managerjobben etter Ole Gunnar Solskjær.

Dette skriver Manchester Evening News torsdag.

Det er avisens fremste United-skribent, Samuel Luckhurst, som skriver dette. Flere kilder opplyser til TV 2 at Manchester United avviser kontakt med Pochettino, og at Solskjær fortsatt har full tillit.

Han oppgir ingen kilder for opplysningene og ingen i klubben kommenterer opplysningene. Det går heller ikke fram om tanken er å erstatte Solskjær nå eller på et senere tidspunkt.

Avisen skriver at den innerste kretsen rundt Solskjær fortsatt støtter nordmannen, men minner om at laget med tap mot Everton til helgen vil havne på 17. plass i Premier League.

Manchester United har tapt tre av seks ligakamper så langt. Forrige gang de tapte sine fire første av sju åpningskamper i ligaen var i 1989-1990-sesongen.

Artikkelen kommer etter at Solskjær har hatt en heller begredelig start på ligasesongen, med nok en svak kamp onsdag mot tyrkiske Basaksehir i mesterligaen, der det ble 1-2-tap.

– Jeg avstår fra å kommentere

Etter tapet fikk Solskjær spørsmål om egen fremtid som manager, men skal ha valgt å le bort akkurat det.

– Jeg avstår fra å kommentere en sånn ting. Det er selvsagt tidlig og meninger er der ute hele tiden. Du må holde deg sterk, sa Solskjær ifølge sjefsskribenten rundt Manchester United i Manchester Evening News, Samuel Luckhurst.

Sjefsskribentenen i lokalavisen som følger klubben tettere enn de fleste er ikke av det nådige slaget onsdag kveld. I sin omtale av kampen skriver han «Ole Gunnar Solskjær risikerer sin fremtid i Manchester United etter tvilsomme avgjørelser». Med andre ord: Nordmannens jobb er i fare.

Den vanskelige sesongstarten har satt fart i spekulasjonene om United kommer til å gi kristiansunderen sparken. Han fikk også spørsmålet etter onsdagens tap, men henviste da til at han var ansatt av klubben for å gjøre en best mulig jobb.

Tror Everton-kampen kan bli avgjørende

TV 2s fotballekspert Brede Hangeland beskriver forsvarsspillet mot Basaksehir som på grensen til tragikomisk.

– Det er akkurat en sånn type situasjon som det vi så i går som Solskjær absolutt ikke trenger nå. For du kan med rette stille spørsmål om de har avtaler, om de trener på disse enkle situasjonene som til og med et guttelag i Norge trener på, sier Hangeland.

Han utelukker ikke at helgens kamp mot Everton kan avgjøre Solskjærs skjebne.

– Han er veldig presset nå etter to svake resultater og forsvarsspill som ligner juniornivå i Champions League. Så det kan være at Solskjær må vinne mot Everton for å beholde jobben, men det har han jo gjort før i tilsvarende situasjoner, sier Hangeland og understreker:

– Hvis alt går galt og Manchester United taper vil de være på 17. plass i Premier League, og det er ikke til å leve med for Manchester United.

Everton - Manchester United ser du lørdag fra kl.12.45 på TV 2 Sport Premium og Sumo.

– Jeg er full av energi

Pochettino legger selv ikke skjul på at han er klar til å ta fatt på en trenerjobb igjen, når anledningen måtte by seg.

– Jeg er full av energi og hadde elsket å være involvert igjen, men samtidig må jeg vente på det rette øyeblikket. Du må vente på det rette prosjektet, sa argentineren da han gjestet Sky Sports Monday Night Football-studio mandag.

Argentineren Pochettino, som i 2019 måtte forlate trenerjobben i Tottenham, har tidligere uttalt at han gjerne ser seg selv som manager i Manchester United.

– Jeg kommer ikke til å lukke noen dører. Jeg lærte da jeg var veldig, veldig ung da Jorge Griffa (Pochettinos tidligere trener journ.anm) sa til meg: «Mauricio, fotball kommer til å diktere veien din». Jeg venter på å føle hva som er riktig prosjekt for oss, sa Pochettino.

– Pochettino har bevist to ting som Solskjær ikke har

Hangeland mener Solskjærs største problem er at laget er så ustabilt.

– De går fra toppnivå som er verdensklasse, til et bunnivå som er lavt nede i Premier League. Hvis du skal bygge et topplag over tid må stabiliteten være mye mer enn det han har vist, og bunnivået må være mye bedre enn det Manchester United har vist, mener Hangeland.

– Hva får Manchester United med Pochettino som de ikke får med Solskjær?

– Pochettino er en manager som på det høyeste nivået har bevist to ting som Solskjær ikke har bevist. Nemlig at han kan gjøre enkeltspillere bedre og han kan gjøre laget betydelig bedre over tid. Så akkurat derfor er han, som utgangspunkt, en bedre kandidat til en sånn jobb enn Ole Gunnar Solskjær er.

Relatert