PÅ REISEFOT: «Bli hjemme» er beskjeden fra Erna Solberg. Jonas Gahr Støre nedprioriterte redegjørelsen han selv ønsket og reiste til Nord-Norge. Foto: Aslak Eriksrud/TV 2 og NTB scanpix

Støre krevde Erna «inn på teppet»: Droppet selv å møte opp

Ap-leder Jonas Gahr Støre møtte ikke opp da statsminister Erna Solberg (H) i dag gjorde som Støre i forrige uke forlangte av henne: redegjøre i Stortinget for korona-tiltakene.

– Først krever Jonas Gahr Støre en redegjørelse av statsministeren og så befinner han seg ute på valgkamp i nord når hun er i Stortinget og strammer inn regelverket. Deriblant på unødvendige arbeidsreiser. Fremstår ganske uforståelig, sier Frp-leder Siv Jensen, som selv var i Stortinget.

27. oktober gikk Støre ut i Dagbladet med tittelen «Kaller Erna inn på teppet».

– Jeg ber statsministeren komme til Stortinget og orientere om hvordan regjeringen vil følge opp de mest inngripende tiltakene siden 12. mars, sa Støre til Dagbladet.

PÅ REISE: Støre besøkte Aker Solution onsdag morgen.
PÅ REISE: Støre besøkte Aker Solution onsdag morgen. Foto: Aslak Eriksrud/TV 2

Men da Erna Solberg gikk opp på Stortingets talerstol onsdag for å gjøre det Støre hadde bedt om, prioriterte Støre å reise til Nord-Norge.

– Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre, sa Solberg da hun redegjorde for stortinget torsdag.

– Gjorde seg høy og mørk

KRITISK: Høyres Sveinung Stensland spør om Støre ikke har tatt alvoret inn over seg.
KRITISK: Høyres Sveinung Stensland spør om Støre ikke har tatt alvoret inn over seg. Foto: Vidar Ruud

Høyres helsepolitiske talsperson, Sveinung Stensland, er ikke imponert over at Støre ikke er i Stortinget.

– Støre gjorde seg høy og mørk, gikk høyt ut på banen og fikk oppslag på at han «kaller Erna inn på teppet om korona». Når Erna så kommer til Stortinget for å holde en omfattende redegjørelse, så gidder han ikke å møte opp.

– Vi kan jo bare undre oss. Er Støre bare opptatt av å lage spill og støy? Er ikke Stortinget viktig når statsministeren kommer for å redegjøre på Støres egen oppfordring. Og når vi står i den mest dramatiske situasjonen siden 12. mars? Har ikke Støre og Arbeiderpartiet tatt inn over seg alvoret?

– Lenge planlagt reise

Kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, Jarle Roheim Håkonsen, ber «høyrepartiene fokusere på å takle krisen fremfor å være opptatt av kalenderen til Jonas Gahr Støre».

– Arbeiderpartiet var tungt tilstede i Stortinget i dag. Hadia Tajik gjorde en strålende jobb med å fronte våre bekymringer i denne andre bølgen av pandemien. Og det er bra at statsministeren gjør som Arbeiderpartiet ba om og involverer Stortinget bedre i koronahåndteringen, skriver Roheim Håkonsen.

– Jonas dro i dag på en lenge planlagt reise for å møte folk og bedrifter i Sandnessjøen og lytte til deres utfordringer i møte med koronakrisen. Reisen var utsatt en gang før, og vi ville nødig utsette nok en gang, skriver kommunikassjonsjefen.

Relatert