En spiller har testet positivt på koronaviruset i førstedivisjonsklubben Grorud.
En spiller har testet positivt på koronaviruset i førstedivisjonsklubben Grorud. Foto: Fredrik Hagen

Koronatilfelle i Obos-ligaen – to lag i karantene

En spiller i Grorud har fått påvist koronasmitte etter kampen mot Stjørdals-Blink.

Grorud spilte mot Stjørdals-Blink søndag, og begge spillerstaller er nå i karantene. Det får VG opplyst av NFFs medisinske råd. Grorud-spilleren som er smittet er i isolasjon og NFF arbeider nå med smittesporing. NFF opplyser i en pressemelding at spillerne må i karantene i ti dager.

TV 2 får opplyst av daglig leder i Grorud, Jon Ole Reinhardsen, at Grorud ble kjent med smittetilfellet tirsdag.

– Nå skal spillerne i karantene, og så blir det samtaler rundt smittesporing og håndteringen av det, og så testing etter hvert, forklarer Reinhardsen om hva som skjer videre.

Flere utsatte kamper

Grorud skulle etter planen ha spilt en viktig kamp mot Strømmen onsdag. Den kampen er utsatt, det er også kampen mot Jerv førstkommende lørdag. Stjørdals-Blinks kamper mot Sandnes Ulf på onsdag og Strømmen lørdag er også utsatt.

– Våre spillere er satt i karantene, og så blir det konsekvenser basert på hvor lenge dette varer. Så får vi se hvordan det blir med de kommende kampene. Det blir ingen kamp i morgen, i hvert fall, sier Reinhardsen.

– Vi hadde sett frem til den kampen, det hadde vi. Det som kommer til å skje nå fremover er at det blir et tettere kampprogram, men det er sånt vi må håndtere, legger han til.

Det er foreløpig ikke fastsatt når disse kampene vil spilles, men det fører til at det blir flere hengekamper i obos-ligaen. Det er heller ikke avklart om kampene i den 27. runden 15. november vil spilles som planlagt.

NFF opplyser at de vil komme tilbake med mer informasjon rundt dette.

– Det er beklagelig, men vi må være forberedt på slike scenarioer i disse tider. Etter at bestemmelsene rundt nærkontakter ble endret i sommer, har det økt risikoen for at smitte vil kunne påvirke våre turneringer, slik det har gjort i både Eliteserien og OBOS-ligaen nylig, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn i pressemeldingen.

– Dette er nok en påminnelse til oss alle om hvor viktig det er å følge fotballens protokoller og myndighetenes råd om smittevern. Så må jeg samtidig understreke at det ikke er noen mistanke om brudd på protokollen i denne saken, sier Fisketjønn.

Fikk beskjeden på treningsfeltet

Grorud ligger på en foreløpig kvalikplass med 27 poeng på 24 kamper, mens Stjørdals-Blink ligger på niendeplass med 30 poeng på likt antall kamper.

Trener i Stjørdals-Blink sier til VG at de var på treningsfeltet da de fikk beskjed om at de måtte i karantene.

– Ja, vi var nå ute på trening da artikkelen kom. Men nå har vi hatt medisinsk avdeling inne som har vært i kontakt med NFF og fått informert videre, sier Roar Vikvang.

Relatert