TILBAKE: Etter kun litt over en og en halv måned i Belgia returnerer Jess Thorup til Danmark.
TILBAKE: Etter kun litt over en og en halv måned i Belgia returnerer Jess Thorup til Danmark. Foto: Peter Steffen

FCK har ansatt Ståle Solbakkens erstatter

FC København har ansatt Jess Thorup som erstatter etter Ståle Solbakken. Thorup har fått kontrakt til sommeren 2024.

FC København har ansatt Jess Thorup som erstatter etter Ståle Solbakken. Thorup har fått kontrakt til sommeren 2024.

Thorup går inn i jobben med en gang og leder treningen mandag. Han blir offisielt presentert på et pressemøte klokken 14.

– Vi er veldig glade for at Jess har sagt ja til denne oppgaven og utfordringen i FC København, sier styreleder Bo Rygaard til klubbens hjemmesider.

Etter en trå start på sesongen har FCK vunnet sine to siste kamper i ligaen og ligger på 8.-plass med ti poeng på sju kamper.

– Ekstraordinært

Det er få uker siden Thorup startet i jobben i belgiske Genk.

– Det skulle noe helt ekstraordinært til for å friste meg til en ny utfordring nå, men muligheten for å bli hovedtrener i FCK kommer nok kun én gang i min karriere, sier Thorup.

– Han er en faglig dyktig trener som også besitter store menneskelige kvaliteter og en solid erfaring som kan være en stor fordel i en klubb som FCK hvor interessen er stor, sier Rygaard om 50 år gamle Thorup.

Han har tidligere vært trener i Esbjerg, Midtjylland, Danmarks U21-landslag og Gent. FCK opplyser at Thorup var deres førstevalg.

Som spiller har Thorup flest kamper i Odense og Esbjerg. I 2005 var han på lån i HamKam – da ledet av hans forgjenger Ståle Solbakken.

Lang fartstid

Solbakken fikk sparken i FCK for omkring tre uker siden etter til sammen 13 år i klubben. Nordmannen hadde fra 2014 og fram til 10. oktober en managerrolle i den danske storklubben. Dermed hadde han både ansvaret for treninger og kamper som hovedtrener, og for kjøp og salg av spillere.

Solbakken kom til FC København som trener første gang i 2006 og trente klubben i nesten seks år før han gikk videre til Köln. Solbakken hadde tidligere spilt for den danske klubben i en snau sesong. Han avsluttet spillerkarrieren i den danske klubben etter å ha fått hjertestans på trening.

Solbakken fikk sparken i Köln på tampen av en tøff 2011/12-sesong. Senere var han manager i Wolverhampton uten suksess, før han vendte tilbake til København i 2013. Der har det blitt tre seriegull, tre cupgull og gruppespill i mesterligaen i den seneste perioden.

(©NTB)

Relatert