Supertalent tilbake etter skrekkskade, men dropper landslagssamling

Alexander Blonz er tilbake på banen igjen søndag.

Se toppkampen Drammen-Elverum på TV 2 Sport 2 og Sumo søndag fra kl. 20.25.

Det er drøyt seks uker siden landslagskanten skadet kneet i åpningskampen i Champions League mot Porto. Han fryktet det verste.

Undersøkelser viste at det «kun» var kneskålen som hadde vært ute av ledd, og at skadefraværet ble på seks til åtte uker.

– Det har gått raskere og bedre enn først antatt, sier Alexander Blonz til TV 2.

– Jeg har trent bra de siste ukene, og den siste uken har jeg trent som vanlig uten å kjenne noe til kneet. Så det ser fint ut, forsikrer 20-åringen.

Var i superslag

Han var i kanonform da han ble skadet. I Champions League-åpningen i Portugal scoret han ti før han ødela kneet i sluttsekundene. Og han var Elverums toppscorer i serien med 23 mål på de fire første kampene.

Og et soleklart valg for landslagssjef Christian Berge.

– Det har vært tøffere å se på kampene til laget enn å spille på laget, sier Blonz, som har hatt nerver på sidelinja.

– Så nå gleder jeg med virkelig til å spille igjen, fortsetter vingen.

Han har gått glipp av ti kamper på de seks ukene. Fem seriekamper, to cupkamper og tre kamper i Champions League. Han blir heller ikke med på landslagets samling til uka.

– Vi tar ingen sjanser. Jeg er ung og skal bruke tiden til å bli så bra som mulig, sier 20-åringen.

– Nå blir det en ny periode uten kamper i landslagspausen, og den skal jeg bruke godt. Jeg skal være bedre rusta etter skaden enn før, slår han fast.

Kan rykke ifra

Elverum har fått en etterlengtet pause i et hardt program etter at oppgjøret mot hviterussiske Brest i Champions League ble avlyst på grunn av koronasituasjonen.

På søndag kan serielederen benytte muligheten til å stikke av fra en av få utfordrere til seriegullet. Drammen er i øyeblikket tre poeng bak, men med én kamp mer spilt.

– Vi fikk en pause nå, og det er sjelden vi får det. Jeg tror laget har hatt nytte av den. Spiller vi på vårt beste, har vi en god sjanse til å rykke ifra, sier Blonz, som selv får spille i maks 30 minutter.

De første minuttene på drøye seks uker for landslagskanten.

Se toppkampen Drammen-Elverum på TV 2 Sport 2 og Sumo søndag fra kl. 20.25.