Michael Andreassen røk ut av Skal vi danse etter fjerde duell: – Ikke forventet

Radioprofil Michael Andreassen (48) og partneren Ewa Trela (41) tok femteplassen i Skal vi danse.

På selveste allehelgensaften var det Halloween-tema i Skal vi danse, med både vampyrer og monstre på dansegulvet.

Etter at de fem gjenværende parene hadde danset hver sin dans, samt møtt hverandre i en jive-konkurranse, var det radioprofil Michael Andreassen (48) og programleder Marte Bratberg (31) som hadde færrest sammenlagte seer- og dommerpoeng.

De måtte ut i danseduell, og der fikk Andreassen og dansepartneren Ewa Trela (41) færrest seerstemmer. De røk dermed ut av Skal vi danse.

UTE: Michael og Ewa tok femteplassen. Foto: Espen Solli / TV 2
UTE: Michael og Ewa tok femteplassen. Foto: Espen Solli / TV 2

– Det er kjedelig å ryke ut, og det er ingen som har lyst til det. Men nå ble det meg, og det er greit. Jeg føler at jeg har kommet langt, og jeg fikk avsluttet med en dans som jeg er veldig fornøyd med selv, sier Andreassen på telefon til TV 2 like etter exiten.

Dommerne skrøt av parets samspill i deres argentinske tango, og ga dem 32 poeng.

Se video av parets siste dans i toppen av saken.

Takknemlig

Alle de fire dommerne ønsket å se Bratberg videre i konkurransen etter duellen.

Dette var fjerde lørdag på rad Andreassen havnet i duell, men han forteller at han likevel ikke hadde forventet å ryke ut denne lørdagen.

– Jeg har aldri forventet å ryke ut, men jeg har alltid sett på det som en risiko, siden vi er såpass få igjen nå, sier han.

GODE VENNER: Michael skryter av dansepartneren Ewa. Foto: Espen Solli/TV 2
GODE VENNER: Michael skryter av dansepartneren Ewa. Foto: Espen Solli/TV 2

P4-radioprofilen benytter anledningen til å takke TV-seerne som har stemt ham videre.

– Av hele mitt hjerte vil jeg takke de som har stemt på oss. Jeg er ekstremt takknemlig og ydmyk for at mennesker har brukt penger på å stemme oss videre, sier han.

Skal på danseskole

Trela beskriver Andreassen som en fantastisk dansepartner overfor TV 2, og samtidig skryter radioprofilen av sin læremester.

– Hun er utrolig flink. Vi har vært sammen mange timer hver dag, men vi har ikke kranglet én eneste gang. Vi kommer til å holde kontakten videre. Det kan hende at jeg og kjæresten min har lyst til å lære oss å danse salsa, og Ewa har en danseskole, sier Andreassen.

Han beskriver Skal vi danse som en fantastisk opplevelse.

– Vi er privilegerte som får lov til å være med på dette. Familien min har holdt ut med min egotripp lenge, så nå skal de få litt oppmerksomhet. Jeg er glad for at jeg får mer tid med dem, sier han.

DANSET TANGO: Ewa og Michael. Foto: Espen Solli/TV 2
DANSET TANGO: Ewa og Michael. Foto: Espen Solli/TV 2

I morgen, søndag, har han bursdag, og den skal feires med familien.

– Jeg skal være hjemme og spise gulrotkake som kjæresten min har bakt. Jeg skal bare kose meg og slappe av, sier han.

Kvartfinale

De fire kjendisene som er videre til kvartfinalen er TV-profil Nathan «Nate» Kahungu (24), programleder Marte Bratberg (31), TV-programleder Andreas Wahl (37) og tidligere langrennsløper Thomas Alsgaard (48).

– Alle de fire fortjener å være der. De er kjempefine folk som står på og yter sitt beste hver lørdag, sier Andreassen, som tok femteplassen i årets sesong av Skal vi danse.

Forrige uke var det Birgit Skarstein (31) og dansepartneren Philip Raabe (20) som måtte forlate konkurransen.

Slik var kveldens danser:

TV-profil Nathan «Nate» Kahungu (24) og dansepartneren Helene Spilling (24) åpnet kvelden med en paso doble, hvor han spilte vampyr. Dommerne ga dem 37 poeng.

– Forrykende show, mente Trine Dehli Cleve (59).

– Jeg elsker det. Jeg ser at du vil til kvartfinalen, sa Egor Filipenko (32).

Radioprofil Michael Andreassen (48) og dansepartneren Ewa Trela (41) danset argentinsk tango. Dommerne berømmet danseparets samspill og ga dem 32 poeng.

– Du har et intenst blikk, og man ser at dere har blitt trygge på hverandre. Dere klarer å skape en magi på gulvet, sa Filipenko.

– Du er alltid til stede som en god partner, sa Merete Lingjærde (58).

Programleder Marte Bratberg (31) inntok rollen som superskurken Harley Quinn i sin paso doble med dansepartneren Benjamin Jayakoddy (26).

Hun fikk skryt for innlevelse og show, men dommerne kom med kritikk på flere punkter da det gjaldt teknikken. Til tross for det fikk paret 35 poeng.

– Du har utviklet deg noe vanvittig, sa Tore Petterson (41).

Tidligere langrennsløper Thomas Alsgaard (48) og dansepartneren Rikke Lund (24) imponerte dommerne med sin slowfox, som fikk 32 poeng.

Dommerne mente at han endelig traff på koreografien.

– Du fløt over gulvet. Nydelig, sa Cleve.

– Det var vakkert å se deg, sa Lingjærde.

TV-programleder Andreas Wahl (37) og dansepartneren Mai Mentzoni (28) avsluttet showet med en argentinsk tango, hvor Wahl inntok rollen som Frankenstein-monsteret. De fikk 38 poeng, som var kveldens beste score.

– Du imponerer meg virkelig, sa Filipenko.

– Det er sylskarpt, og det er flott når du får til samspillet med Mai. Det er fantastisk å se deg nå, sa Lingjærde.

Til slutt møtte de fem parene hverandre i en jive-konkurranse, hvor dommerne sendte ut parene underveis. Nate Kahungu og partneren Helene Spilling sto igjen som vinnerne til slutt, og de fikk dermed fem ekstra dommerpoeng.

Andreas Wahl og Mai Mentzoni tok andreplassen med tre poeng, mens Marte Bratberg og Benjamin Jayakoddy fikk ett poeng for sin tredjeplass.

Se Skal vi danse lørdag kl. 19.30. på TV 2 og TV 2 Sumo.

Relatert