Foto: Bernd Thissen

Haaland ute med kneproblemer

Erling Braut Haaland var ikke med i Borussia Dortmund-troppen.

Jærbuen er ute på grunn av en mindre kneskade, skriver den tyske storklubben på Twitter.

Etter kampen skriver den tyske avisen Bild at Haaland ble spart med tanke på de kommende kampene mot Club Brugge (Champions League) og Bayern München (Bundesliga).

Dortmund møtte Arminia Bielefeld borte i Bundesliga lørdag, en kamp hvor Haaland hadde hatt gode sjanser til å pynte på sin formidable målstatistikk.

I 20-åringens fravær vant Dortmund 2-0. Mats Hummels scoret begge målene. Deretter måtte han ut med det som så ut til å være en strekk i låret.

Hummels sier imidlertid i et intervju etter kampen at han håper å rekke onsdagens Champions League-kamp, ifølge Bild.

11. november venter privatlandskamp mot Israel for Norge. Fire dager senere reiser fotballgutta til Bucuresti for å spille Nations League mot Romania. Deretter venter Østerrike i Wien.

Landslagsassistent Per Joar Hansen sa tidligere lørdag at de ikke visste om skaden, men var klar på at de ikke ville ta sorgen på forskudd.

– Det er en ting vi gjør rede for i løpet av helga. Vi har fått indikasjoner på at det kunne være noe, men vi får avvente før alle fakta er bordet, sa «Perry» til TV 2.

– Er du bekymret?

– Nei, vi går ikke rundt og bekymrer oss. Det er ikke noe vits, svarte han.

Norge er likt med østerrikerne på poeng, og kjemper om gruppeseieren i Nations League. I tillegg trenger de seirer for å kjempe seg inn blant de 20 beste europeiske lagene på FIFA-rankingen.

Klarer de det, vil de havne i pott to istedenfor tre i trekningen til VM-kvalifiseringen.