FREMDELES SYK: Hockeykeeperen Anna Amholt.
FREMDELES SYK: Hockeykeeperen Anna Amholt. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Hockeytalentet (20) er fremdeles syk – 200 dager etter at hun ble rammet av koronaviruset

HV71s keeper Anna Amholt (20) sliter fremdeles med feber, vond hals og tretthet – 200 dager etter at hun fikk påvist covid-19.

Det er i et intervju med svenske Aftonbladet ishockeytalentet forteller at hun fremdeles ikke er friskmeldt etter å ha blitt rammet av koronaviruset.

– Alle dager der jeg ikke har vondt i kroppen, feber og ekstrem trøtthet er en okey dag, sier hun til Aftonbladet.

Tidlig i april fikk hun koronalignende symptomer der hun blant annet mistet lukt -og smakssansene.

– Etter det fikk jeg alle symptomer på hjerteposebetennelse (perikarditt).Det er ingen som har bekreftet at jeg hadde det, men jeg hadde vel alle symptomer og hadde vondt i brystet i tre måneder i etterkant, sier Amholt.

TALENT: HV71ss målvakt Anna Amholt under ishockeymatchen i SDHL mellom Leksand og HV71 13. september 2019 i Leksand.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173
TALENT: HV71ss målvakt Anna Amholt under ishockeymatchen i SDHL mellom Leksand og HV71 13. september 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173 Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Hun ble testet for antistoffer mot covid-19, og fikk det påvist. Men 20-åringen ble ikke frisk.

Det er hun fremdeles ikke, over 200 dager etter at hockeytalentet ble rammet av koronaviruset.

– Det er veldig vanskelig. Vi finner liksom ingen feil på prøver, så det er vanskelig å si hvorfor jeg har det som jeg har det, hvorfor jeg har feber og hvorfor jeg daglig har vondt i halsen. Alle prøver ser bra ut. Jeg tar en del ulike blodprøver og venter på svar på røntgen fra lungene, sier hun.

Foreløpig er kontrakten med HV71 satt på pause på grunn av sykemeldingen. Amholt har imidlertid fremdeles kontakt med lagkameratene og har vært og sett noen kamper. Nå gleder hun seg til å bli frisk.

– Det første jeg skal gjøre når jeg blir frisk er å komme igang med treningen, det er det jeg savner mest. Siden er det å spise god mat når jeg kjenner smak igjen, det hadde vært vidunderlig, konstaterer hun.

Relatert