Tar på seg skylden, men sender stikk til spillerne

Stor feil resulterte i et pinlig bortetap for Premier League-klubben.

Royal Antwerp-Tottenham 1-0

José Mourinho valgte å hvile Harry Kane og Heung-min Son. Dele Alli, Gareth Bale, Steven Bergwijn, Giovani Lo Celso og Carlos Vinicius var alle med fra start, men uten at noen av dem klarte å ta vare på sjansen.

Da timen var spilt, var samtlige i kvintetten byttet ut. Bale var den eneste av dem som fikk bli på banen etter pause. Waliseren hadde ikke stort annet å by på enn to tamme skudd fra langt hold.

José Mourinho er en skuffet mann etter kampen.

– Vi har en stor stall med mange spillere som vil spille hele tiden. Og de er aldri fornøyde når de ikke får spille. I dag hadde de sjansen – en god sjanse – i en god turnering til å prestere. Så jeg angrer ikke på at jeg ga dem sjansen, og selvfølgelig vil jeg bruke dette i fremtidige vurderinger, varsler Mourinho.

Tar på seg ansvaret

Han forklarer at han roterte på grunn av det tette kampprogrammet. Tottenham spiller tre kamper denne uken.

– Jeg forventer alltid at laget mitt skal spille bra og få et bra resultat. I dag skjedde ingen av delene. Vi fikk som vi fortjente, sier portugiseren i intervjusonen.

– Jeg er ansvarlig for laget, og jeg er ansvarlig for hvem som er ute på banen. Det er bare én å legge skylden på, og det er meg, fortsetter Tottenham-sjefen.

– Grusom feil

Der Bale skjøt med løskrutt fra 25 meter, var de belgiske vertene nådeløse da de først fikk sjansen. Ben Davies, stopper for anledningen, rotet det til som bakerste mann.

Royal Antwerp kontret, og Refaelov fikk æren av å ekspedere ballen i mål.

– En grusom feil av Davies. Han spiller vanligvis venstreback, og det spørs om han får mange flere oppdrag som stopper etter det der, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Juklerød med kjempesjanse

Etter timen spilt hadde Mourinho byttet ut hele angrepsrekken. Med Kane og Son på banen, presset de liljehvite på for utligning. Det ga store kontringsrom for Royal Antwerp og vingback Simen Juklerød.

Den tidligere Vålerenga-spilleren hadde Tottenhams banehalvdel fri for sine føtter. Da han nærmet seg 16-meteren, hadde Tottenhams forsvarere spist opp mye av det enorme forspranget.

Juklerød kunne spilt fri Mbokani, men valgte å gå på skudd. 26-åringen blåste ballen langt over.

Tottenham hadde imidlertid ikke en utligning i seg.

Royal Antwerp slo Ludogorets i første kamp i europaligagruppespillet, og står nå med full pott. Tottenham har tre poeng etter seieren mot LASK.