Norsk smeltet ost blir et festmåltid

«Skråpåtå» er en spesialitet på Brimi Sæter i Gudbrandsdalen. Her smeltes fast hvit ost og serveres med rødløk, spekemat og en blandet salat.

Denne oppskriften er fra kokk og spelemann Hans Brimi og meieribestyrer Ola Brimi.

«Skråpåtå» Brimi Sæter sin spesialitet

Bruk en fast hvit håndverksost. Vi brukte Sæterost fra Brimi Sæter. Smelt ost ved åpen ild. Skrap av den smeltede osten over en tallerken med blandet salat, syltet rødløk og diverse spekemat eller grillet kjøtt.

Tykke skiver av ost kan også varmes/smeltes lett i panne eller tres på pinne og smeltes over glør i peisen eller bålet.

Syltet rødløk:

Skjær 3-4 rødløk i tynne skiver. Legg på glass. Kok opp 1 dl eddik, 1 dl vann, 2 dl sukker og hell over løken. Dekk med lokk og la stå i romtemperatur i 4-6 timer før servering. Oppbevar i kjøleskap.