Innbytter Rashford med hat trick da United knuste RB Leipzig

Marcus Rashford ble den store helten igjen for Manchester United. Etter kampen bekreftet Ole Gunnar Solskjær at hans nye venstreback har testet positivt for koronaviruset.

Manchester United – RB Leipzig 5–0 (1–0)

Se alle målene øverst!

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk en strålende start på Champions League-eventyret da de slo PSG i den første kampen.

I det som av mange har blitt betegnet som en av de tøffeste gruppene, var onsdag RB Leipzig neste motstander for rødtrøyene.

Også her gjorde rødtrøyene jobben. Med en overbevisende seier leder United gruppen soleklart med seks av seks mulige poeng. Dermed har Manchester United slått fjorårets finalist (PSG) og fjorårets semifinalist (RB Leipzig) på de to første kampene i gruppespillet.

På pressekonferansen etter kampen bekreftet Ole Gunnar Solskjær at den nyinnkjøpte venstrebacken Alex Telles har testet positivt for Covid-19, men at spilleren ikke har symptomer og ventes snart tilbake.

Alex Telles, som ble hentet fra Porto helt på tampen av overgangsvinduet, har testet positivt for koronaviruset.
Alex Telles, som ble hentet fra Porto helt på tampen av overgangsvinduet, har testet positivt for koronaviruset. Foto: Alex Pantling

– Flatterende resultat

Solskjær gjorde fem endringer på laget som spilte uavgjort mot Chelsea på søndag. Inn kom Nemanja Matić, Mason Greenwood, Paul Pogba, Anthony Martial og Donny van de Beek.

Alexander Sørloth startet kampen på benken.

Marcus Rashford som ble den store helten mot PSG ble henvist til benken. Men angriperen skulle likevel sette sitt preg på kampen.

– Manageren (Ole Gunnar Solskjær) sa til meg før jeg kom på at jeg skulle prøve å øke tempoet på kampen. Det var definitivt rom på banen, og de rommene klarte vi å finne, sier Marcus Rashford etter kampen.

Han får ros av sjefen etter superinnhoppet.

– Fantastisk. De andre hadde jobbet utrolig hardt i 60 minutter, og da blir du sliten. Han hadde sjansen til å fordele 90 minutters arbeid på 30 minutter – som han gjorde veldig bra, sier Solskjær etter kampen.

Kristiansunderen er strålende fornøyd med lagets spill mot Leipzig, samtidig som han ikke hadde forventet at de skulle vinne med så store sifre.

– Resultatet er veldig flatterende. Det er ikke en 5-0-kamp. Når vi kan bytte inn Cavani, Rashford og Bruno, vil vi selvfølgelig gi dem problemer når de må fremover, poengterer Solskjær.

– Leipzig er et strålende lag, med utrolig tempo, intensitet, press og kan gi deg problemer taktisk. Men spillerne våre presterte fantastisk i dag, roser kristiansunderen.

Livsfarlige Greenwood

Det var ikke gått 20 minutter engang før Manchester United tok ledelsen. Paul Pogba hadde en strålende start på kampen, og viste frem hovmesterblikket da han tredde gjennom Mason Greenwood. Unggutten var klinisk fra skrått hold og United ledet 1-0.

Reprisen viste derimot at det muligens var en hårfin offside, men dommeren i VAR-rommet bestemte seg for å gi United målet.

– Et nummer opp i skostørrelse, så er det offside, var dommen til TV 2s kommentator Robin Grov.

Før kampen uttalte Ole Gunnar Solskjær på lagets pressekonferanse at han gledet seg til å se Dayot Upamecano på nært hold. Midtstopperen har i lengre periode vært ryktet til United.

Det spørs om Solskjær ble imponert da franskmannen ble parkert av Greenwood, da engelskmannen sendte hjemmelaget i føringen.

Sørloth inn for å jage utligning

Fem minutter ut i andre omgang tok det fyr i RB Leipzig-feltet. United kom seg til tre store sjanser, men ingen av dem gikk i mål. Etterpå ropte rødtrøyene på dommeren, ettersom Leipzig-stopper Ibrahima Konate var borti ballen med armen.

De fikk ikke gehør og kampen fortsatte.

Konate var farlig frempå ti minutter senere. Midtstopperen stanget ballen mot mål fra kort hold, men David de Gea vartet opp med en kjemperedning.

25 minutter gjensto av kampen da Alexander Sørloth kom innpå.

To magiske Rashford-minutter

Etter at Solskjær satte innpå Bruno Fernandes og Marcus Rashford tok det fullstendig fyr på Old Trafford. Rashford som ble den store helten mot PSG i første kamp, skulle vise seg å være dødelig effektiv også mot RB Leipzig.

15 minutter før slutt var Rashford plutselig alene med keeper. Assistentdommer var raskt oppe med flagget, men United-spissen fortsatte å løpe mot Leipzig-målet. Alene med keeper var han nådeløs og doblet ledelsen.

Dommerteamet trodde fortsatt det var offside, men VAR brøt inn nok engang. Nok engang var VAR på Uniteds side. Noe som så helt riktig ut, ettersom bildene viste at Rashford trolig var på egen banehalvdel da Bruno Fernandes sendte ham gjennom.

– Jeg var ganske sikker på at det ikke var offside, så jeg ble litt overrasket når flagget kom opp, sier Rashford.

Rashford var ikke ferdig. Kun to minutter senere var han nok engang på farten. Denne gang sendte han Upamecano ut i pølseboden, før han alene med keeper var nådeløs nok engang.

Fem minutter før slutt fikk United muligheten fra straffemerket, men det var ikke Rashford som fikk muligheten til å gjøre ekte hat trick som innbytter.

Anthony Martial gikk frem og la ballen sikkert i hjørnet.

Men Rashford skulle få hat tricket sitt. I overtiden hamret han ballen i mål. Dermed tok United en meget sterk 5-0-seier mot den tyske serielederen.

– Dette var en skikkelig solid lagprestasjon. Som et lag kan vi ikke forvente mer enn dette når det kommer til aggresjon og intensitet, sier Rashford.

Forrige gang en Manchester United-spiller gjorde hattrick som innbytter var da Solskjær scoret fire mål mot Nottingham Forest i 1999.

Med seieren toppet United gruppen med seks poeng.

Relatert