Ny smitterekord i Bodø

Det siste døgnet har det blitt registrert 12 nye smittetilfeller i Bodø kommune. Det kommer fram på en pressekonferanse tirsdag.

Ordfører Ida Pinnerød (Ap) og smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen bekrefter på en pressekonferanse at kommunen har fått 12 nye smittetilfeller det siste døgnet. Det er en ny rekord.

Alle er nærkontakter.

– Dette var en større oppblussing enn vi hadde håpet på, sier Hagen på pressekonferansen.

Seks av de 12 smittede tilhører én bedrift i Bodø.

Mener kommunen har kontroll

Totalt på fire dager er det dermed registrert 25 nye smittetilfeller av koronavirus i Bodø.

Per i dag er 27 personer i isolasjon, og 171 personer i karantene.

Smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø kommune.
Smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø kommune. Foto: Andreas Dahlmo

– Vi tror nå at vi vil ha kontroll på denne situasjonen, heldigvis. De fleste som har vist seg å være smittet er nærkontakter, sier Hagen.

– Men det er lite som skal til før det er ute av kontroll, legger han til.

I helgen totalt 25 positive smittetilfeller.

– Dette er knyttet til importsmitte. Vi ser også at det er kjempeviktig at folk med symptomer må holde seg isolert, sier Hagen til TV 2.

Bekymret

Ordfører Ida Pinnerød (Ap) sa på en pressekonferanse mandag at hun er bekymret for situasjonen i Bodø. De ser nemlig tilfeller der folk både bryter karantenebestemmelsene, samt snakker usant til helsepersonell på smittesporing.

– Vi har nulltoleranse på å ikke snakke sant. Det er utrolig viktig, spesielt i den situasjonen vi nå befinner oss i, sa Pinnerød.

– Har dere vurdert å anmelde folk som bryter karantenebestemmelsene?

– Vi har ikke anmeldt noen til nå, men vi gjør vurderinger fra tilfelle til tilfelle. Den vurderingen gjør vi løpende, sier hun til TV 2.

– Er du syk, skal du holde deg hjemme. Du skal ikke gå på jobb før du er frisk eller fått et negativt svar på koronaprøvene, legger hun til.

Relatert