RASER: Demokratenes visepresidentkandidat Kamala Harris er blant dem som raser mot godkjennelsen av Amy Coney Barrett til USAs høyesterett.
RASER: Demokratenes visepresidentkandidat Kamala Harris er blant dem som raser mot godkjennelsen av Amy Coney Barrett til USAs høyesterett. Foto: Julio Cortez

Demokrater raser etter Barrett-avstemning

Flere fremtredende demokrater er i harnisk etter at det republikanske flertallet i Senatet stemte for å godkjenne Amy Coney Barrett til USAs høyesterett.

Barrett ble godkjent med 52 mot 48 stemmer i Senatet mandag kveld, etter at så godt som samtlige av de demokratiske senatorene hadde holdt rasende innlegg om avstemningen.

Demokratenes visepresidentkandidat, Kamala Harris, responderer på Twitter at Republikanerne har handlet på tvers av folkets vilje og kaller prosessen illegitim.

– Vi kommer ikke til å glemme dette, skriver hun.

Også andre profilerte demokrater kommer med kraftige reaksjoner etter avstemmingen. Venstreorienterte Alexandria Ocasio-Cortez, som sitter i Representantenes hus, tar på Twitter til orde for å utvide høyesterett.

Tidligere presidentkandidat Hillary Clinton anklager Republikanerne for å presse gjennom en godkjenning av en høyesterettsdommer som vil «hjelpe dem med å ta fra amerikanere helsehjelp midt i en pandemi».

– For dem er dette en seier. Stem dem ut, skriver Clinton.

I forkant av avstemningen kom også demokratlederen Chuck Schumer, som sitter i Senatet, med krasse ord om utnevnelsesprosessen:

– Dere provoserer med det en nasjon som allerede har store sår. Det amerikanske folket vil aldri glemme dette. Dere vil angre dypt på dette, raskere enn dere tror, og det vil være en av de mørkeste dagene i amerikansk historie, sa han, i sitt forsøk på å få representantene til ikke å stemme for den nye høyesterettsdommeren.

Relatert