Kontroversiell annullering for Arsenal – så straffet Vardy dem

Jamie Vardy startet på benken, men brukte ikke lang tid på å finne nettmaskene da han slapp til.

Arsenal – Leicester 0–1 (0-0)

Se Jamie Vardy sitt mål øverst!

Jamie Vardy har den siste uken slitt med en skade, noe som sørget for at målmaskinen startet kampen på benken. Etter 60 minutter på stillingen 0-0 kom spissen inn.

Thomas Partey fikk sin første Premier League-start for Arsenal, men det var Leicester og Jamie Vardy som sørget for party.

Det tok ikke lang tid før han viste hvor viktig han er for Leicester, som tidligere i kampen hadde hatt store problemer med å skape sjanser på Bernd Leno.

Målet til Vardy ble kampens eneste, men det kunne fort vært annerledes.

– Det er stort å slå Arsenal, men i bunn og grunn handlet det bare om at dette var neste kamp for oss, sier Jamie Vardy.

Allerede etter fire minutter trodde Alexandre Lacazette at han hadde sendt Arsenal i føringen. Franskmannen forsto lite da dommerteamet valgte å annullere målet.

Saken oppdateres!

Arsenal-spillerne skjønte ingenting av annullering

Det var Alexandre Lacazette som stanget ballen i mål etter et hjørnespark fra Dani Ceballos. Ballen gikk i mål, men da Arsenal-spillerne startet feiringen av målet stoppet dommer Craig Pawson dem.

Assistentdommeren hadde nemlig løftet flagget. Han mente at Kasper Schmeichel ble forstyrret av en offside-plassert Granit Xhaka i det Lacazette headet ballen mot mål. En avgjørelse Arsenal-spillerne forsto lite av. Også i TV 2s Premier League-studio var det uenigheter rundt situasjonen.

Studio viste situasjonen fra to vinkler. Fra den første fikk man se assistentdommerens synsvinkel, mens den andre vinkelen var hoveddommerens synsvinkel.

– Jeg synes ikke han forstyrrer keeper i det hele tatt. Det er nesten én meter mellom dem. Linjemannen ser ikke den avstanden fra sin posisjon, men hoveddommeren burde se det. For meg er det en vanskelig situasjon, men for meg er det mål, var dommen til TV 2s fotballekspert Trevor Morley.

TV 2 har fått bekreftet fra Premier League at VAR så på situasjonen. De gjorde ingen endringer, ettersom VAR kun kan bryte inn dersom det er grove feil fra dommerteamet.

– Jeg mener Xhaka påvirker Schmeichel i den situasjonen. Keeper er nødt til å ta hensyn til Xhaka, mente TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Jamie Vardy's Having a Party

Grunnet en småskade startet Jamie Vardy på benken for Leicester. Blåtrøyene hadde store problemer med å skape sjanser uten målmaskinen sin på banen.

Etter 60 minutter hadde Brendan Rodgers fått nok. Vardy ble satt inn. 20 minutter senere fikk han nettsus.

— Man fikk en følelse når Vardy kom på at han kunne score. Kampen endret seg totalt. Leicester var ikke farlige i det hele tatt før han kom innpå, sier Trevor Morley etter kampen.

Cengiz Ünder hadde vært på banen i fem minutter da han stormet ned mot sidelinjen og la inn foran mål. Der kom Vardy løpende helt alene og stupheadet ballen i mål.

– Cengiz la ballen på et sølvfat til meg, sier Vardy etter kampen.

Dermed klatrer Leicester opp på fjerdeplass, mens Arsenal ligger på tiendeplass, ett poeng foran Tottenham som har en kamp mindre spilt.