Kastrati-rop til Fagermo: – Jævla soper

TV 2s ekspert mener KBK-spilleren burde blitt utvist for homohets.

Sportsnyhetene: Se hendelsen øverst!

KBKs Flamur Kastrati innrømmer overfor Eurosport den grove språkbruken rettet mot VIF-trener Dag-Eilev Fagermo.

– Homohets og homofobi er et stort problem i fotballen. At en spiller bruker «soper» som skjellsord er totalt uakseptabelt. Få det bort, skriver TV 2s kommentator Mina Finstad Berg på Twitter.

Det var 27 minutter ut i kampen at tv-kameraene fanget opp ordene som ofte brukes for å snakke nedsettende om homofile.

– Han er stor i kjeften, han er jævla stor i kjeften. Da må han tåle å få noe tilbake også. Han er den i Norge som prater mest dritt om andre, og da må han tåle å få dritt tilbake. Det er sånn det er. Norsk fotball er deilig, det skal være sånn, sier Kastrati til Eurosport i pausen.

– Du trenger ikke provosere meg

– Men sier du «jævla soper» til ham? Spør Eurosports Jonas Bergh-Johnsen.

– Jeg sier «jævla soper» til ham. Så trenger ikke du å provosere meg, svarer Kastrati, før Eurosport prøver å følge opp med et spørsmål.

– Du hørte hva jeg sa. Du trenger ikke å ta det opp igjen. Jeg skal konsentrere meg om andre omgang, sa Kastrati og gikk i garderoben.

– Han kalte meg for «soper». Det er bra, sier en tydelig oppgitt Fagermo i et klipp av Vålerenga-trenerens respons.

Etter første omgang hevdet han at de hadde skværet opp, og etter kampen hadde Fagermo følgende å si:

– Nå er ikke jeg negativ til sopere i det hele tatt, så det er ikke noe problem. Men det er klart i en sånn kontekst er det jo ment negativt.

– Hva tenker du om at KBK legger ut beklagelse på sin egen hjemmeside?

– Det kan jeg forstå etter den saken de har vært gjennom med Pellegrino, svarer Fagermo.

– Rødt kort

TV 2-ekspert Jesper Mathisen reagerer sterkt på ordbruken til Kastrati.

– Det føyer seg inn i rekken av triste hendelser. Først var det en idiot i Ålesund, så var det en idiot i Sandefjord, så nå på Intility. Her burde Kastrati vært sendt rett i garderoben med rødt kort, sier han i FotballXtra-studio.

– Det er kraftig kost. Det er jo homohets. Kan vi ikke bare slutte med det nå? Nå har vi en kampanje mot rasisme og hets generelt. Er det ikke bare at spillere og trenere bare tar et tak og skjerper seg? Det er ikke noe verre enn som så, sier Ole Martin Årst.

Med tomme tribuner høres spillernes ukvemsord ekstra godt.

– At man skal løpe rundt å si slike ting med null folk på tribunen for åpen mikrofon. Jeg kan ikke fatte og begripe at det er mulig. Det er idiotskap fra Flamur Kastrati. Sånn kan vi bare ikke ha det. Det er merkelig å dommertemaet ikke sender Kastrati i dusjen.

Dommeren hørte ikke

Dommer Tom Harald Hagen sier han og dommerteamet ikke fikk med seg det som ble sagt.

– Hvis det som er sitert i media stemmer hadde dert vært grunnlag for utvisning, sier han til TV 2.

– Noen i teamet får med seg at det har vært en disputt, uten å fange opp hva som ble sagt av noen av partene. Jeg sa til Kastrati at han måtte ha fokus på sitt, så gjorde teamet det samme med benkene. Vi skjønner at de har noe pågående, uten at vi har skjønt hva som har blitt sagt.