RYKKET OPP: Fredrikstad-spillerne jubler etter Thomas Drages vakre 1-0-scoring mot Brattvåg.
RYKKET OPP: Fredrikstad-spillerne jubler etter Thomas Drages vakre 1-0-scoring mot Brattvåg. Foto: Direktesport.no / Skjermdump

Fredrikstad rykket opp til Obos-ligaen

Fredrikstad lekte seg til opprykk.

Fredrikstad - Brattvåg 6-0

Etter tre sesonger i andredivisjon er Fredrikstad tilbake i Obos-ligaen.

Opprykket ble sikret med søndagens 6-0-seier over Brattvåg hjemme.

– Det er euforisk. Å rykke opp er fantastisk uansett nivå. Måten vi gjorde det på var enda mer imponerende. Det er fortjent for alle som har jobbet en lang periode med å snu skuten lite grann. Alle pilene peker rett vei, vi gjør mye riktig og har fått bra betalt. Det er nydelig, sier Fredrikstad-trener Bjørn Johansen til TV 2.

FFK har vært på nivå to og tre siden nedrykket fra Eliteserien i 2012.

TILBAKE I OBOS: Tromsø-helten Bjørn Johansen var mannen som ledet Fredrikstad tilbake til Obos-ligaen. Her sammen med sønnen Alexander.
TILBAKE I OBOS: Tromsø-helten Bjørn Johansen var mannen som ledet Fredrikstad tilbake til Obos-ligaen. Her sammen med sønnen Alexander. Foto: Eirik Nesset Hjelvik, TV 2

– Vi ser at lagene som har rykket opp markerer seg, men vi er veldig rå på hverdagene her og hvordan bygge klubben fra A til Å. Det er tydelig i alle ledd. Det bruker å gi resultater over tid, sier Johansen.

– Trumfer alt helvete

Ludvig Begby har spilt sju sesonger for Fredrikstads førstelag og vært med på nesten hele nedturen. For 23-åringen betyr opprykket ekstra mye.

– Dette trumfer alt helvete jeg har opplevd her, rett og slett. Dette er helt fantastisk. Å ha mulighet til å ha folk på tribunen og å komme inn her, er helt sykt, sier Begby i opprykssendingen til Fredriksstad Blad.

Begby ble byttet inn på tampen.

I EKSTASE: Ludvig Begby har stort sett opplevd nedturer som Fredrikstad-spiller. Søndag var han med på å rykke opp med klubben sin.
I EKSTASE: Ludvig Begby har stort sett opplevd nedturer som Fredrikstad-spiller. Søndag var han med på å rykke opp med klubben sin. Foto: TV 2

– Det er den beste dagen i mitt liv. Å være en lokal gutt og rykke opp når fotballen betyr alt for deg, er det største du kan oppleve, sier Begby til TV 2.

– Det har vært mange utskiftninger og lite kontinuitet. Etter at Per Mathias (Høgmo) og Bjørn kom hit i 2018 sammen med Joacim Heier, som har gjort en fantastisk jobb, ble det startet prosesser som har ført oss dit vi er i dag. Det er en stor, stor jobb av dem, sier Ludvig Begby.

Praktscoring av Drage

Thomas Drage sendte FFK i ledelsen etter 21 minutters spill da han dro seg inn fra venstre og sendte av gårde et vakkert skudd i lengste kryss. Fem minutter etter pause kriget Ayoub Aleesami inn 2-0 på hjørnespark.

Jakob Lindström økte til 3-0 midtveis i andre omgang, før Riki Alba styrte inn 4-0 bare to minutter senere.

To minutter før slutt scoret Kasander Getz 5-0. Med sekunder igjen var Nicolay Solberg på plass på en retur og trillet inn 6-0 for Fredrikstad.

Fredrikstad hadde målsjanser til å vinne kampen med enda større margin.

Relatert