MASSIVT: Enorme røykskyer fyller himmelen i Colorado, hvor skogbrannen East Troublesome Fire har herjet den siste uken.
MASSIVT: Enorme røykskyer fyller himmelen i Colorado, hvor skogbrannen East Troublesome Fire har herjet den siste uken. Foto: Jim Urquhart/REUTERS

Eldre ektepar nektet å evakuere fra «himmel på jord» – funnet døde

Ekteparet Lyle og Marilyn Hileman hadde bodd på samme sted i 68 år. Selv ikke en historisk stor skogbrann kunne få dem til å forlate «himmel på jord».

I 1952 dro Lyle og Marilyn Hileman på bryllupsreise til Grand Lake i Colorado. Stedet er kjent for fjellkjeden Rocky Mountains og det unge ekteparet ble umiddelbart forelsket i de naturskjønne omgivelsene. Kort tid senere kjøpte de en eiendom i Grand Lake, hvor de har levd lykkelig de siste 68 årene.

Rocky Mountains er USAs største fjellkjede og har plassert Grand Lake på kartet.
Rocky Mountains er USAs største fjellkjede og har plassert Grand Lake på kartet. Foto: Brennan Linsley/AP Photo

Tidligere denne uken ble det idylliske området forvandlet til et inferno. Brannen East Troublesome Fire har herjet i delstaten i over en uke, og vokst seg til å bli den nest største i Colorados historie. Den enorme brannen hadde retning mot huset til Lyle og Marilyn, nå begge i midten av 80-årene.

Nektet å evakuere

Sammen med resten av innbyggerne i Grand Lake ble ekteparet beordret til å evakuere, skriver NBC. Det var de derimot ikke interessert i.

Onsdag snakket de med sønnen sin på telefon, som forteller at de insisterte på å bli værende. Ekteparet hadde ingen planer om å forlate eiendommen, som de omtalte som «himmel på jord».

East Troublesome Fire lyser opp himmelen utenfor Granby onsdag.
East Troublesome Fire lyser opp himmelen utenfor Granby onsdag. Foto: Jim Urquhart/REuters

Hjemmet ble slukt av flammene og fredag ble ekteparet funnet døde, bekrefter politiet.

Gjemte seg i kjelleren

Sheriff Brett Schroetlin omtaler dødsfallene som «en katastrofal hendelse i vårt lille samfunn» og deler detaljer om ekteparets siste timer.

I en uttalelse forfattet av Lyle og Marilyns etterlatte, opplyser sheriffen ekteparet hadde søkt tilflukt i kjelleren. I samtalen med sønnen onsdag fortalte de at det luktet røyk i området, men insisterte likevel på at de følte seg trygge.

Noen timer senere forsøkte sønnen å ringe dem igjen, uten å få svar. Torsdag fikk han beskjed om at huset var ødelagt av brannen.

– Men familien finner trøst i at foreldrene våre forlot jorden sammen og på sine egne vilkår, sier familien i uttalelsen.

Massive skogbranner har herjet vestlige deler av USA i år, og har så langt ødelagt mer enn 9000 hjem og krevd 31 menneskeliv.

Relatert