Haaland med drømmemål mot erkerivalen

Erling Braut Haaland møtte lørdag Bundesligas dårligste forsvar. Det gikk som det måtte gå.

Borussia Dortmund – Schalke 04: 3–0

Se Haalands kunstmål øverst!

Det var mer enn tre poeng som sto på spill da Dortmund møtte Schalke til dyst lørdag.

De to tradisjonsrike klubbenes stadioner ligger drøyt 30 kilometer fra hverandre, og oppgjøret dem imellom kalles for Revierderby.

– Det er alltid deilig å vinne derbykamper. Det var fint å vinne i dag, sier Erling Braut Haaland til V Sport etter kampen.

Dortmund og Schalke er de største fotballklubbene i området, og en seier i derbyet gjør tiden frem til neste derby betraktelig enklere for supporterne.

– Kampene mellom Borussia Dortmund og Schalke 04 er Tysklands største fotballkamp. Det er det kuleste og mest anspente derbyet. Klubbenes stadioner ligger under tre mil fra hverandre i luftlinje.

Det sa Asbjørn Slettemark, et av medlemmene i podkasten «Dritte Halbzeit», som ukentlig tar for seg tysk fotball til TV 2 tidligere i år.

Haaland herjet sist lagene møttes

I 150 år var Ruhr-området hjertet av Tysklands industriproduksjon. De fleste innbyggerne var fra arbeiderklassen og svært knyttet til fotball-lagene i området. Dette førte til at noen av Tysklands største og mest høylytte supportergrupper vokste frem. Slik ble også hatoppgjøret Revierderbyet til.

Mens kullgruvene er lagt ned, lever fotballen i beste velgående. Iallfall i den gule delen av Ruhr-området.

Da lagene møttes i mai spilte Erling Braut Haaland sitt første oppgjør mot Schalke. Det endte med et mål og én målgivende.

En prestasjon som alene sørget for at Haaland havnet i Dortmunds historiebøker.

Lørdag sørget han for at kapittelet om ham ble enda lengre.

– Jeg maser på medspillerne hver dag. Jeg banker inn i hodet deres at jeg vil ha ballen når jeg er i gode posisjoner. Vi trener på disse spesifikke situasjonene, sier Haaland til V Sport etter kampen.

Haaland på alles lepper

Schalke 04 hadde før kampen sluppet inn flest mål i Bundesliga (16 mål). Da de møtte Bayern München 18 .september slapp de inn åtte mål, dermed var bordet dekket for en av Europas mest målfarlige spisser.

Etter elleve minutter kom jærbuens første varselskudd, men Schalkes danske keeper, Frederik Rønnow, hadde full kontroll.

Gultrøyene dominerte den første omgangen, men slet med å bryte seg gjennom Schalkes tre midtstoppere.

Det tok 55 minutter før kampens første mål kom. Etter et strålende innøvd cornertrekk havnet ballen hos Raphaël Guerreiro som fyrte av. Rønnow var rasket nede og reddet, men på returen hadde Dortmund-forsvarer Manuel Akanji løpt seg fri. Dermed kunne 25-åringen sende hjemmelaget i ledelsen.

Så var det duket for en Haaland-spesial.

Kjempen fra Jæren satte på turboen og stormet gjennom Schalke-forsvaret som et godstog. Jadon Sancho leste løpet og spilte Haaland helt alene gjennom. Der var 20-åringen nådeløs og chippet ballen over en helt utspilt keeper.

– Det var et fantastisk mål. Jeg fikk ballen og så at Jadon (Sancho) ikke orket å sprinte. Så jeg spilte til ham. Da var det bare å få nakken ned, så ble det en nydelig chip, sier Haaland til V Sport etter kampen.

JUBEL: Erling Braut Haaland fortsetter å hamre inn mål i Bundesliga.
JUBEL: Erling Braut Haaland fortsetter å hamre inn mål i Bundesliga. Foto: Ina Fassbender

– Det er umulig å forsvare seg mot det der, utbrøt V Sports kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Nære sitt andre mål

Åtte minutter senere var Haaland på farten igjen. Etter å ha lagt ballen til rette hamret han den mot lengste kryss. Denne gangen var dansken i Schalke-målet våken og reddet mesterlig.

Dortmund var ikke ferdig. Et strålende slått hjørnespark havnet på hodet til Mats Hummels som befant seg høyest av samtlige spillere i feltet. Den rutinerte midtstopperen stanget inn Dortmunds tredje mål i Revierderbyet.

Dermed endte kampen 3-0 til Dortmund.