Sørloth med assist i sin første kamp fra start for RB Leipzig: – Kjempedeilig

Landslagsspissen fikk sine første 90 minutter for RB Leipzig i møtet med Hertha Berlin.

RB Leipzig - Hertha Berlin 2-1 (1-1)

Se Sørloths assist i Nyhetene i vinduet øverst!

Etter en turbulent uke med landslagsbråk, fikk Sørloth for første gang etter overgangen til Leipzig sjansen fra start mot Rune Almenning Jarsteins Hertha Berlin lørdag.

Landslagsspissen markerte seg etter elleve minutter da han noterte seg målgivende på Dayot Upamecanos utligning for Leipzig. Tre minutter tidligere hadde Jhon Córdoba sendt Hertha i ledelsen.

Assisten kom etter et veggspill som Sørloth kanskje ikke var helt med på. Upamecano skjøt ballen rett i nordmannen som så ut til å få den i magen. Ballen spratt tilbake til Upamecano som banket den i mål.

– Det var kjempedeilig. Jeg er veldig, vi er på toppen av ligaen. Vi spiller god fotball i dag, selv om vi mangler litt på siste tredelen, men vi vinner og det er det viktigste. Jeg synes jeg gjorde en ok innsats, så jeg er fornøyd. Det ble litt for mye nesten foran mål og jeg savner litt den hundreprosent-sjansen man kan sette i mål. Så det er litt å gå på, men slik skal det være, sier Sørloth til V Sport etter kampen.

Han fikk også ros fra trener Julian Nagelsmann.

– Alexander gjorde det veldig bra i debuten. Han angrep bra, og la også fint opp til de andre. Han var et godt oppspillspunkt, som gjorde at resten av laget kunne rykke opp i banen, sier han på pressekonferansen etter oppgjøret.

Spilte hele kampen

Hertha gjorde ett bytte til andreomgang, der Deyovaisio Zeefuik kom inn for Peter Pekarík. Zeefuik brukte ett minutt og ti sekunder på å få sitt første gule kort. Tre minutter senere fikk han sitt andre, og det ble ikke mer enn fire minutter på banen for Hertha-forsvareren. Dermed spilte Sørloth og Leipzig med en mann mer de resterende 40 minuttene.

Med et kvarter igjen på klokken fikk Leipzig straffe, og Marcel Sabitzer satte inn 2-1.

Like før slutt var Sørloth nære scoring fra kanten av 16-meteren, men ballen traff oppå tverrliggeren.

Sørloth står så langt med tre innhopp i Bundesliga, men har fortsatt til gode å score sitt første mål for Bundesliga-lederen.

Det endte i 2-1-seier til Leipzig og Sørloth spilte hele kampen.

Rune Almenning Jarstein satt på benken for Hertha.

– Han vil bli bedre

Michel Milewski, journalist for storavisen Bild i Leipzig, følger klubben tett. Han mener Sørloth trenger mer tid før han får frem sitt beste i sin nye klubb.

– Det var ok i dag, ikke veldig bra. Han så litt «lost» ut på banen i dag. Alex kom til Leipzig for et par uker siden. Han kjenner ikke systemet godt nok. Han vil bli bedre mår han får flere treningsøkter med laget, sier Milewski til TV 2.

Milewski mener Sørltoh ble bedre etter at danske Yussuf Poulsen ble byttet inn, for da fikk nordmannen litt mer rom.

– Før det var det alltid én eller to forsvarere rundt ham, så det var tøft for ham. Men han kommer til å bli bedre i de neste kampene, sier Milewski.

– Tror du det er smart å spille med Poulsen og Sørloth sammen på topp?

– Det kommer litt an på motstanderen. I dag var det en god løsning.

Steffen Franke, Joerg Franke og Bruno Schoenbrodt kunne fra tribunen se RB Leipzig sikre seg tre nye poeng lørdag.
Steffen Franke, Joerg Franke og Bruno Schoenbrodt kunne fra tribunen se RB Leipzig sikre seg tre nye poeng lørdag. Foto: Johannes Morland

Neste utfordring for Sørloth og RB Leipzig er bortekamp mot Manchester United i Champions League førstkommende tirsdag.

Joerg Franke var en av de 999 heldige som fikk billett til lørdagens kamp. Han synes Sørloth klarte seg noenlunde i debuten fra start.

– Alexander.. Det kunne nok ha vært bedre. Han kom ikke helt med i spillet. Men han prøvde hardt, svært arbeidsom. Det viktigste er at han fikk spille samtlige 90 minutter i dag. I fremtiden blir det bare bedre. Vi gleder oss veldig over å ha ham her i klubben, sier Franke til TV 2.

– Hva forventer dere av Alexander?

– Mål!

Landslagsbråk

Det har stormet rundt den trønderske storscoreren denne uken.

Torsdag gikk landslagssjef Lars Lagerbäck og NFF ut med en pressemelding etter at VG i noen dager hadde meldt om intern uro i landslagsmiljøet i etterkant av Serbia-kampen.

Senere torsdag kom Sørloth sterkt på banen med sin versjon overfor NTB. Den viste at partene har forskjellig syn på hvilke ord som falt under møtet etter Serbia-tapet.

Etter dette slo Norges trenerteam nok en gang tilbake mot Sørloth, og det spørs om siste ord er sagt i denne saken.

– Jeg har det veldig fint, men ønsker ikke å kommentere noe mer utover det, var Sørloths kommentar til landslagsbråket etter lørdagens seier.

Relatert