92: Lewis Hamilton slo Michael Schumachers rekord og troner nå alene på topp som den med mest Formel 1-triumfer.
92: Lewis Hamilton slo Michael Schumachers rekord og troner nå alene på topp som den med mest Formel 1-triumfer. Foto: Jose Sena Goulao

Hamilton slo Schumachers seiersrekord

Suste inn til Grand Prix-seier nummer 92 i Portugal.

Motorsportsstjernen Lewis Hamilton (35) skrev seg inn i idrettshistorien da han søndag tok sin 92. VM-rundeseier i formel 1 og gikk forbi Michael Schumacher.

– Det vil ta litt tid å la det synke inn. Jeg ga full gass helt til mållinjen, jeg er fortsatt i løpsmodus mentalt. Jeg kan ikke finne ordene for øyeblikket, sier Hamilton om sin historiske bragd.

Vant med krampe

Han dro i land en imponerende seier, selv om han fikk trøbbel med kroppen mot slutten av løpet.

– Det er en utrolig fysisk sport. Jeg hadde krampe i min høyre legg. Jeg måtte løfte beinet ofte, for det var i ferd med å dra seg til. Det var ganske smertefullt, men jeg måtte komme meg gjennom det. Det er sånn det er, sier han.

Det ble tårevått i Tyskland tidligere i høst da Hamilton tangerte Schumachers 91 VM-rundeseirer på Nürburgring. Tyskerens rekord var det mange som trodde ville bli stående i svært lang tid, men nå har Hamilton sikret seg rekorden helt for seg selv.

I Portugal vant han klart foran lagkameraten i Mercedes, Valtteri Bottas. Hamilton tok sin første VM-rundeseier i 2007 og har totalt vært med i 263 løp. Han står dermed med en seiersprosent på elleville 35.

– Ingen magisk spåkule

Søndag var det ingen tvil om at rekorden skulle bli hans. Hamilton startet i beste startposisjon, så seg aldri tilbake og leverte et imponerende løp på den kuperte og teknisk krevende banen i Portimao.

Det første han gjorde etterpå var å takke teamet sitt.

– Ingen lener seg tilbake selv om vi har suksess, det jobbes og jobbes og jobbes. Det er utrolig å være omgitt av, for det samarbeidet inspirerer deg, sier Hamilton.

Suksessen med Mercedes har overgått alt han hadde kunnet håpe på.

– Jeg kunne bare drømme om å være der jeg er i dag. Jeg hadde ingen magisk spåkule da jeg valgte å komme til dette laget, med disse fantastiske menneskene, men her er jeg og det jeg kan si at jeg prøver å få mest mulig ut av det hver eneste dag. Alt vi gjør, gjør vi sammen. Vi har alle vokst i samme retning, og det er derfor du ser den suksessen vi har, mener 35-åringen.

(©NTB/TV 2)