Overrasket over egen målstatistikk: – Det var jeg ikke klar over

Vålerenga har fått en drømmestart med tilværelsen på nye Jordal Amfi.

Etter nedsablingen av Stjernen hjemme på Nye Jordal lørdag er serieleder Vålerenga fremdeles ubeseiret hjemme i sin nye storstue.

– Med ny hall skal det ikke være lett å komme til nye Jordal. Det skal være en kamp du gruer seg til, og jeg synes vi har startet bra, sier Sondre Olden til TV 2.

For etter nesten fire års ventetid har Vålerenga fått en drømmestart på nye Jordal Amfi. Først innviet blåtrøyene med 4-1-seier mot Grüner tidligere i oktober, før de vant 4-2 mot fjorårets seriemester Stavanger Oilers i den påfølgende hjemmekampen, og lørdag banket de Stjernen 7-4.

– Vi må fortsette å gjøre slik vi har gjort til nå. Vi får masse ekstra energi av å endelig komme hjem igjen og virkelig kan spille hjemmekamper, sier Martin Røymark til TV 2.

– Skal bli fryktet

De siste sesongene har nemlig Vålerenga spilt hjemmekampene i Furuset Forum etter avskjedskampen på gamle Jordal Amfi i januar 2017 i påvente av ny hall.

Nå ønsker landslagsduoen Olden og Røymark , som begge markerte seg på scoringslisten mot Sjernen, å bygge et nytt fort på nye Jordal.

– Det har alltid vært slik at det har har vært tøft å komme til Jordal og det skal være tøft, men på nye Jordal tror jeg det blir enda tøffere. Spesielt når vi får publikum, da kommer det ikke til å bli noe moro, sier Olden, og får støtte fra Røymark:

– Det skal bli tøft for lag å komme hit fremover og når det kanskje kommer litt mer publikum blir det bare enda bedre.

Forsvarskjempe Daniel Sørvik henger seg på.

– Det er en ny kjempefin arena som vi skal gjøre til en borg. Det skal være tøft for motstanderne å komme hit. Vi har spilt bra og er komfortable på hjemmebane, og det er deilig, sier 30-åringen.

Forrige sesong var Vålerenga ligaens fjerde beste hjemmelag i grunnspillet og trener Roy Johansen ser fremdeles forbedringspotensiale etter tre strake hjemmeseire.

– Vi må bli enda tettere defensivt hvis vi skal bli det laget som er fryktet på hjemmebane, sier Johansen.

– Det var jeg ikke klar over

Før lørdagens oppgjør mot Stjernen var Vålerenga ligaens dårligste lag på overtallsspill og hadde kun to mål på 35 forsøk, men med fire scoringer i overtall lørdag pyntet hovedstadsklubben på statistikken.

– I dag klarte vi å score litt i powerplay også. Det er viktig å få en godfølelse der også, sier målscorer Røymark.

Og med nye syv nettkjenninger står de bokført med 15 scoringer på tre kamper på egen is, kun Frisk/Asker er bedre, men har riktignok spilt to kamper enn Vålerenga.

– Det er veldig bra det, sier Røymark, før han tar en liten tenkepause:

– Det var jeg ikke klar over, men nå scoret vi syv i dag (les:lørdag), så det hjelper på det, smiler Røymark.

Neste lørdag står tabelljumbo Narvik på motsatt banehalvdel på nye Jordal når Vålerenga skal forsøke å forlenge seiersrekken.

Relatert