Arsenals storsignering hylles: – En av de beste debutene jeg har sett

Superlativene hagler etter at Thomas Partey (27) fikk sin første Arsenal-kamp fra start.

På overgangsvinduets siste dag betalte Arsenal utkjøpsklausulen for å sikre seg midtbanespilleren Thomas Partey fra Atlético Madrid.

Det er enorme forventninger til Thomas Partey, og de blir neppe mindre etter å ha startet sin første kamp i 2-1-seieren over Rapid Wien torsdag.

Innsatsen får engelske eks-spillere til å bruke store ord om 27-åringen.

– Han får det til å se så enkelt ut. Som defensiv midtbanespiller slår han pasninger som en nummer ti. Det er en av de beste debutene jeg noensinne har sett, sier tidligere Bayern München- og Manchester United-spiller Owen Hargreaves i BT-studio, gjengitt av Daily Mail.

Hargreaves får støtte av den tidligere Arsenal-helten Martin Keown, som sammenligner Thomas Partey med tidligere lagkamerat Patrick Vieira.

– Du kan med en gang se når en spiller umiddelbart tilfører klasse og ønsker å få ting til å skje. Han har silkemyke berøringer, oser klasse og er overalt, sier Keown.

Arsenal-manager Mikel Arteta likte også det han fikk se fra mannen som klubben betalte om lag 540 millioner kroner for tidligere denne måneden.

– Han så veldig solid og komfortabel ut. Han styrte midtbanen på egen hånd i andre omgang da vi ga bort mer rom og startet å ta flere sjanser i angrep. Han var fantastisk i kveld, og det kommer så mye mer fra ham, lover Arteta, gjengitt av London Evening Standard.

Thomas Partey fikk sju minutter for Arsenal i 0-1-tapet for Manchester City forrige helg, men er nå høyaktuell til å starte søndagens møte med Leicester. Arteta prøver å skru ned forventningene til storsigneringen.

– Han er avhengig av lagkameratene rundt seg. Det handler ikke bare om ham. Vi vet at mange kommer til å følge med på ham etter den prisen vi betalte og med tanke på den profilen han er, men han er bare en del av lagets struktur, flyt og samhold. Forhåpentligvis kan han spille en stor rolle, sier Arsenal-manageren.

Relatert